NK Vitez će na jesen zaigrati na obnovljenom gradskom stadionu

Nogometni klub Vitez u prošloj sezoni osvojio je titulu prvaka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i plasirao se u Premijer ligu BiH. Ipak, sreću zbog ulaska u ovo elitno bh. fudbalsko takmičenje pokvarila je činjenica da gradski stadion u Vitezu, na kojem su do sad igrali, ne ispunjava uslove Nogometnog saveza BiH. Zbog nedobivanja potrebne licence za gradski stadion, Vitez će dio premijerligaških utakmica odigrati u Zenici na stadionu Kamberovića polje koji posjeduje potrebnu licencu za ovo natjecanje. Za to vrijeme gradski stadion u Vitezu će biti rekonstruisan kako bi se osigurali uvjeti za dobijanje potrebne licence.

Općina Vitez, koja je vlasnik stadiona, prošli je mjesec na sjednici Opštinskog vijeća donijela odluka da se izdvoji novac iz budžeta za rekonstrukciju gradskog stadiona.

Nedugo zatim izašao je tender za prvu fazu radova, koji su trenutno u toku, a za izvođača je izabrana firma Ganik iz Viteza. Tender za drugu fazu rekonstrukcije izašao je jučer i već su se javile dvije zainteresovane firme Almy Zenica i ITC Zenica.

„Mi smo nakon 5-6 mjeseci mukotrpnog rada, pripreme, došli u fazu da smo objavili javnu nabavku. U prvoj fazi se rade zemljani radovi i rušenje građevina koje neće više biti potrebne. U drugoj fazi radiće se betonski, armirani te zidarski radovi i gromobranska instalacija“, potvrdio je za eKapija.ba Muhamed Rebihić iz Općine Vitez.

U sklopu ove faze radiće se izgradnja jugo- zapadne i sjevero- istočne tribine na gradskom stadionu, a proširivanje tribina bilo je jedan od uslova Nogometnog saveza.

Procijenjena ukupna vrijednost ovih radova je 320.000 KM, a investitor je u potpunosti Općina Vitez.

„Rekonstrukcija bi mogla početi polovinom septembra, a mi smo malo ambiciozno donijeli odluku na sjednici Općinskog vijeća da sve bude gotovo do kraja septembra. Mada, smatram da nećemo stići sve do tad završiti“, kaže Rebihić.

Ipak, izvjesno je da će ove jeseni prvoligaši iz NK Vitez zaigrati na domaćem terenu.

A.Šulović – ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close