NK Troglav odustao od takmičenja u Prvoj ligi FBiH

U prostorijama NS Federacije BiH, jučer je održana redovna sjednica Komisije za takmičenje na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

1. Izvršena je analiza zapisnika i izvještaja sa utakmica XIX i XX kola Prve lige Federacije BiH. Komisija je konstatovala da su sve odigrane utakmice, shodno članu 66. Pravilnika o takmičenju registrirane postignutim rezultatima osim utakmice XIX kola: NK “Bratstvo” – NK “Troglav i utakmice XX kola NK “Troglav” – NK “Gošk”, koje se registriraju službenim rezultatom 3:0 (par forfe) u korist NK “Bratstvo” i NK “Gošk”.

Uvidom u službene zapisnike sa utakmica utvrđeno je kako su FK “Radnički”, FK “Sloboda” i pored uloženog napora organizirali domaće utakmice sa propustima, te se cjelokupan spis predmeta predaje Disciplinskoj komisiji NS FBiH na razmatranje i dalje postupanje.

Također, utvrđeno je kako je utakmica 20. kola Prve lige FBiH: NK “Iskra” – FK “Rudar” organizirana sa propustima vezano za organizaciju redarske službe i zaštitarske agencije, o čemu će biti upoznata nadležna policijska uprava, te zašitarska kuća koja je radila na obezbjeđenju navedene utakmice. Komisija za takmičenje NS FBiH cjelokupan spis predmeta vezano za navedenu utakmicu predala je Disciplinskoj komisiji NS FBiH na razmatranje i dalje postupanje, te s obzirom da se radi o ponovljenom slučaju propusta u organizaciji utakmice i propusta u radu redarske i zaštitarske službe upozorava se NK “Iskra” Bugojno da sve naredne domaće utakmice organiziraju u skladu sa važećim propisima i odlukama.

2. Komsija za takmičenje NS FBiH na osnovu člana 67. i 68. Pravilnika o nogometnom takmičenju donijela je odluku:

NK „TROGLAV“ Livno, smatra se da je odustao od takmičenja u Prvoj ligi FBiH u drugom dijelu sezone 2013/2014 obzirom da usljed svoje krivice nije odigrao 2 (DVIJE) prvenstvene utakmice, a shodno članu 68. Pravilnika o nogometnom/fudbalskom takmičenju NS/FS BiH.

Shodno članu 67. Pravilnika o nogometnom/fudbalskom takmičenju NS/FS BiH, sve odigrane utakmice NK „TROGLAV“ u dosadašnjem dijelu takmičenja u sezoni 2013/2014 registrovat će se postignutim rezultatom, a sve naredne utakmice predviđene rasporedom takmičenja registrovat će se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika.

Zbog neopravdanog neodigravanja utakmica Prve lige FBiH u proljetnom dijelu sezone 2013/2014 podnosi se prijava nadležnom organu za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK „TROGLAV“.

3. Sačinjena je informacija o vanrednom seminaru za delegate Prve i Druge lige Federacije BiH, koji je održan u subotu 29.03.2014. godine u hotelu Sunce u Vogošći.

4. Upozoravaju se svi klubovi Prve lige FBiH da su obavezni utakmice organizirati u skladu sa propisima i odlukama sa posebnom pažnjom na odluku IO NS FBiH o zabrani organiziranog odlaska navijača klubova Prve lige FBiH na sve gostujuće utakmice kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close