NogometSport

NK Novi Šeher slavi 55 godina postojanja

NK Novi Šeher slavi 55 godina postojanja: Uz armiju navijača sanjaju bolje dane!
Lipićari već godinama najveća snaga kluba

U NK Novi Šeher svakako ne mogu biti zadovoljni polusezonom koja je iza njih u Kantonalnoj ligi ZDK.

Polusezonu su završili tek na osmom mjestu sa sedam osvojenih bodova, a ove godine ovaj klub slavi 55 godina postojanja.

Svi u klubu su ponosni na ovaj jubilej, posebno vjerni navijači Lipićari koji su u svoj klub na svim domaćim i gostujućim susretima.

Ponosni su na svaki uspjeh svog tima, ali i tužni kada ne ide. Nadaju se boljim vremenima, ali ističu da će oni svakako biti 12-ti igrač, u dobru i zlu.

“Prije svega želimo istaći kako historija šeherskog nogometa seže još do 50-ih godina prošlog stoljeća, to možemo sa sigurnošću reći ako uzmemo u obzir da su naši izvori informacija i sugovornici provjereni sportski radnici koji su ujedno i bili dio ovog kluba i te priče. Tadašnji klub nosio je naziv NK Vis i takmičio se u jugoslovenskim ligama, međutim mi ćemo se detaljnije osvrnuti na historiju našeg kluba pod imenom NK Novi Šeher. Kao što smo rekli ove godine NK Novi Šeher slavi 55 godina svoga postojanja. Klub je osnovan 1964. godine pod sadašnjim imenom i kao takav nikada nije mijenjao ime, kao ni svoj fudbalski dom stadion Pod Lipićem. Naš klub trenutno igra zadnji rang takmičenja (Kantonalna ZDK liga) i nalazi na osmoj poziciji. Boje kluba kroz historiju nisu se znatno mijenjale te možemo reći da su boje kluba oduvijek bile bijela i plava. Klub trenutno ima oko 120 registriranih igrača u svim kategorijama. Redovno se takmiče predpionirska, pionirska, kadetska, juniorska i seniorska ekipa te u posljednjih nekoliko godina bilježe sjajne rezultate, a vrhunac svega se desio prošle sezone kada su juniori našeg tima osvojili šampionsku titulu. Sa ponosom možemo reći da je naš tim iz omladinskih selekcija iznjedrio reprezentativca Daniela Lukića koji brani boje naše domovine te nekoliko sjajnih igrača koji su branili boje prvog tima u posljednjih par sezona što i jeste cilj”, s ponosom ističu navijači NK Novi Šeher.

Njima titule nisu bitne – a za slavlje im je potrebno veoma malo

Zaljubljenci u klub okupljeni oko grupe Lipićari 2007 Ultras Novi Šeher pozivaju sve one koji su u mogućnosti da im pomognu i olakšaju putovanja, te ostale aktivnosti vezane za voljeni klub.

“Iako svjesni situacije kroz koju naš klub prolazi, iako svjesni činjenice da se naš klub takmiči u zadnjem rangu, ljubav prema njemu ne manjka. Svaki Lipićar i Šeherlija živi za NK Novi Šeher. Ne postoje te riječi koliko nam značiš. Tvoje ime više od pola stoljeća odzvanja ulicama naše čaršije. Nijedan korak nisi napravio sam, pratimo te i bodrimo svakoga trenutka te ponosnom možemo reći da ni jedan tvoj gol nije ostao bez huka. Svaki tvoj posrtaj imao je ko da istuguje. Tvoje ime čulo se daleko i glasno. Svojom odanošću činimo te još većim.
Ti si dio čaršijskog duha i simbol čaršije. Za nas ti nemaš alternativu. Nisu bitne titule, niti rang takmičenja jer kroz nas ti ćeš vječno postojati.
Na kraju treba napomenuti da navijačka skupina Lipićari 2007 Ultras Novi Šeher nastavlja da prati i bodri svoj tim koji ovaj proljetni dio sezone otvara u Šijama. Naravno najveći problem kao i svake grupe jeste finansijska moć. Nažalost naša grupa nema dovoljno sredstava kako bi angažovala autobus do Šija za naredno gostovanje stoga ovom prilikom apelujemo naše građane , Šeherke i Šeherlije, našu dijasporu da kupovinom članskih kartica, naših navijačkih rekvizita pomognu u ostvarivanju tog cilja”, jasna je poruka Lipićara.

Sportsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close