NogometSport

NK Čelik se oglasio: Puna podrška za Bandovića i Nogometni savez BiH

“NK Čelik Zenica je primoran izaći u javnost sa saopštenjem nakon audio snimka kojeg je FK Olimpic pustio u javnost, a u kojem se može jasno zaključiti da se radi o pokušaju služenja nečasnim radnjama, te se uz to spominje i naš klub kao akter u sličnim aktivnostima, a koji ustvari podržava razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini i unaprijeđenje svih takmičenja, pa tako i BH Telecom Premijer lige BiH.

Preduslov za napredak je svakako da se rezultati postižu na terenu, a ne iza kulisa bilo kakvim radnjama koje nisu u skladu sa propozicijama takmičenja. Prema tome, dajemo punu podršku NS/FS BiH da ispita spornu utakmicu između NK Metalleghe BSI i FK Olimpic kako bi utvrdio šta se tačno dešavalo na istoj i kaznio svaki vid neregularnosti.

U svakom slučaju, u audio snimku možemo čuti, kako izvjesni menadžer Sanel Klopić predstavljen kao prijatelj šefa stručnog štaba NK Metalleghe BSI Mate Neretljaka, pokušava dogovoriti utakmicu sa kapitenom Olimpica Dejanom Bandovićem, te spominje ime našeg kluba u negativnom kontekstu.

Pozivamo sve one koji tvrde da se NK Čelik bavi nečasnim radnjama da iznesu slobodno dokaze u javnost i strukture našeg kluba će podržati takve napore ako se te tvrdnje ispostave tačnim, jer se borimo protiv istih kako nam se ne bi ponovila razočarenja iz protekle dvije decenije.

U suprotnom, osuđujemo svaki vid klevete i poduzimat ćemo zakonom određene radnje kako bismo zaštitili interes NK Čelik Zenica pošto naš klub mijenja kurs i pokušava se pravedno izboriti za ljepšu budućnost kako bi naši navijači i simpatizeri osjetili sreću na Bilinom polju.

Takođe, dajemo punu podršku igraču FK Olimpic Dejanu Bandoviću, jer njegov potez svakako zaslužuje pohvalu, te može poslužiti kao primjer sportskog duha i ponašanja. Svi smo svjesni da naša liga obiluje sumnjivim dešavanjima, ali da se nedovoljno radi na utvrđivanju i sankcioniranju istih, a samo djelima poput Bandovićevih možemo učiniti ligu kvalitetnijom i vratiti gledaoce na stadione.

Prema tome, zahtijevamo od NS/FS BiH da istraje u aktivnostima koje će učiniti sve lige pod svojim okriljem poštenijim kako bi dolazak na stadione imao smisla za sve ljubitelje fudbalske igre u Bosni i Hercegovini”, navedeno je na zvaničnoj stranici zeničkog kluba.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close