-TopSLIDEVisoko

NK Bosna: Gradonačelnik sa saradnicima obećao bolje dane za visočki nogomet

GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ SA SARADNICIMA ODRŽAO RADNI SASTANAK NA STADIONU LUKE: DOLAZE BOLJI DANI ZA VISOČKI NOGOMET!

Na stadionu Luke danas (petak, 5. februar) je održan drugi po redu radni sastanak gradonačelnika Mirze Ganića i privremenog Upravnog odbora (UO) NK Bosna, kojeg sačinjavaju uspješni privrednici i sportisti, koji bi u budućnosti i definitivno trebali postati članovi novog UO NK Bosna, sa zadatkom da renomiranom visočkom sportskom kolektivu etapno vrate ugled i prestiž kakav je nekada imao.

Sastanku su, uz igrače i članove stručnog štaba, prisustvovali i najbliži saradnici gradonačelnika Ganića te zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća, Vahid Ramić.

Pripreme za novu Izbornu skupšinu kluba uveliko su u toku, ista bi trebala biti održana tokom naredne sedmice i ozvaničiti novi sastav UO “Žuto-ljubičastih”.

U obraćanju prisutnima gradonačelnik je istakao zadovoljstvo realizacijom sastanka i podsjetio da je Gradska uprava podrškom rukometu već pokazala opredjeljenje i usmjerenje ka poboljšanju trenutne situacije.

Izrazio je uvjerenje i nadu da će mladi i talentovani igrači iz Visokog u narednom periodu napraviti povoljnije rezultate i poboljšanja u igri te podsjetio na važnost uzajamne podrške lokalne vlasti i sportskih kolektiva, koji trebaju da budu među najboljim i najdostojanstvenijim ambasadorima svoga grada i svoje domovine.

Novi UO NK Bosna je okarakterisao kao raznolik, sastavljen od poštenih i priznatih pojedinaca od kojih je veliki broj iz privrednog sektora, a veliki broj su i cjelokupan dosadašnji životni vijek bili sportisti, odnosno nakon završetka karijere i uspješni sportski radnici sa najplemenitijim namjerama.

Gradonačelnik Ganić je poručio da u sportu ne smije biti politike i da su jedino mjerilo rezultati do kojih se mora doći maksimalnim trudom, radom i disciplinom.

Dodao je i da, objektivno, NK Bosna ne može očekivati veoma brz povratak u prvoligaško društvo i da će za takav rezultat trebati još mnogo energije i strpljenja, ali i da je aktuelni trenutak prilika da se napravi dobar osnov za stvaranje kvalitetnih, prije svega mladih igrača, jer jedan od osnovnih ciljeva i prioriteta je da se omladina bavi sportom i da cjelokupno društvo ujedinjenim naporima stvara zdrave osobe i vrhunske sportaše kojima će se ponositi cjelokupna lokalna zajednica.

Edin Hakanović – koordinator Radne grupe je istakao da će novi saziv  UO NK Bosna raditi isključivo u interesu kluba i da mu je drago što je vidio raspoložene igrače, koji vrijedno treniraju i maksimalno motivirano dočekuju velike izazove.

Šef stručnog štaba Faruk Kulović je istakao zahvalnost gradonačelniku na podršci i učešću u konsolidaciji novog UO kluba, koji će uskoro biti na direktnoj dispoziciji igračima i članovima stručnog štaba.

Podsjetio je na trenutnu tešku situaciju u kojoj se klub nalazi, ali, također, izrazio nadu, optimizam i vjeru u bolje rezultate.

Naglasio je da igrači svakodnevno treniraju i da su željni dokazivanja te da, uz eventualna pojačanja, klub u narednom periodu jednostavno mora postizati znatno bolje rezultate.

Sastanak je, nakon obraćanja na terenu, nastavljen u prostorijama kluba, gdje su se u srdačnoj i opuštenoj atmosferi dogovarali naredni razvojni koraci visočkog nogometa, ali i cjelokupnog sporta u kraljevskom gradu.

Podsjećamo, gradonačelnik Mirza Ganić je  već ranije identičnu konkretnu podršku dao i RK Bosna Vispak, tako da su rukometaši započeli sa trenažnim ciklusom za proljetnu polusezonu i to nakon svojevrsnog štrajka zbog dugovanja koja su nastala prema igračima.

Sastanci kao što je ovaj svakako bude nadu i optimizam u bolju budućnost, koja će, vjerujemo, vratiti poljuljano samopouzdanje i osmjehe na lica kod mnogobrojnih ljubitelja sporta u našem gradu, koji sa nestrpljenjem iščekuju proljetnu polusezonu i nastavak takmičenja.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close