logo
bios

Njoj je Bora Čorba posvetio “Ostani đubre do kraja”

Objavljeno prije 1 mjesec . u sri, jan 15th, 2020
Najljepša manekenka bivše Juge: Njoj je Bora Čorba posvetio “Ostani đubre do kraja”

Biljana Nevajda bila je jedna od najljepših manekenki u Jugoslaviji. Plavokosa ljepotica kao model sedamdesetih radila je punom parom i bila jedna od najpopularnijih djevojaka u zemlji.

Popularnost i ljepota odvele su je do najvećih zvijezda u Jugi, a čim ju je upoznao, Bora Đorđević fatalno se zaljubio u nju.

Plavuša je lako zavela Boru, ali je brzo prekinula njihovu vezu jer mu, kako kaže, nikad nije mogla u potpunosti vjerovati. Nakon prekida započela je vezu s jednim Sarajlijom te se zbog njega iz Beograda preselila u Sarajevo. Tada je nastala kultna pjesma Ostani đubre do kraja koju je Biljana čula prije nego što ju je Riblja čorba objavila na albumu Kost u grlu 1979. godine.

“Bila je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem ga vidjeti, kad tamo… Baš kao u pjesmi: ‘Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’ (smijeh). Sjednemo za stol i on mi onako u dahu iz svoje čuvene bilježnice u koju je pisao stihove pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’ U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se svidjela pjesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala”, rekla je Biljana jednom prilikom srpskom Telegrafu. 

Index

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh