-TopSLIDEBiHPrivreda

Njemački gigant stiže u Bosnu i Hercegovinu, traži 700 radnika

KO KAŽE DA STRANIM KOMPANIJAMA NISMO INTERESANTNI

Traže radnu snagu koja je možda otišla vani i onu koja nema zaposljenje u nekim drugim lokalnim zajednicama u BiH.

Kompanija “Mubea”, jedan od najvećih proizvođača auto-dijelova na svijetu, namjerava otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru, a pripreme za taj projekat ulaze u završnu fazu jer je ovaj njemački gigant objavio oglas u kojem nudi posao za 700 radnika.

Da li će globalni lider u autoindustriji stići u “malu Evropu”, bit će poznato krajem jula, jer bi do tada trebalo da budu realizovana dva posla koja su direktno vezana za otvaranje kompanije: zainteresovanost domaće radne snage i ugovor koji treba da potpišu grad Prnjavor i predstavnici kompanije “Mubea” kojim bi se ozvaničila saradnja.

“Ukoliko tražite novi posao ili želite da promijenite postojeći i pokažete svoje pune potencijale, onda je ovo prilika baš za vas”, objavili su nedavno iz njemačke kompanije i pozvali sve zainteresovane da posjete mubea-carbotech.ba/posao i osiguraju svoje radno mjesto u “Mubea” timu.

O koliko ozbiljnoj i značajnoj investiciji se radi, govori to što “Mubea” u dvadeset država svijeta ima svoje pogone u kojima je zaposleno više od 14.000 radnika, prenose Nezavisne novine.

Ono što je činjenica jetse da Prnjavor nema dovoljan broj radnika koji traži njemačka kompanija.

Na tom planu rukovodstvo grada je već osmislilo nekoliko programa koji treba da privuku radnu snagu u grad na Ukrini.

 

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close