Njemački Elatec otvorio fabriku za proizvodnju SIM kartica u Gračanici

Njemačka grupacija “Elatec” otvorila je fabriku za prozvodnju SIM i pametnih kartica u Gračanici. U novom pogonu “Elatec”-a u tom gradu proizvode se SIM kartice i pakovanja, kao i RFID čitači kartica, a kompanija “Elco” je distributer, saopšteno je iz njemačke kompanije.

Fabrika opremljena najmodernijim mašinama trenutno ima kapacitet dva miliona SIM kartica na godišnjem nivou, a prostire se na 1.600 m2.

Sigurnosna SAS oprema u pogonu zadovoljava sve standarde propisane GSM Asocijacije za opremu za personalizaciju SIM kartica.

– Naš prethodni rast je omogućio otvaranje nove fabrike u sjeveroistočnoj BiH. Želimo da postanemo jedan od vodećih svjetskih centara za personalizaciju SIM kartica. Iz tog razloga, ne pravimo kompromis kada je riječ o bezbjednosti i kontroli pristupa zgradi – objašnjava Benedikt Leisten, direktor sektora za kartična rješenja u “Elatec” grupaciji.

Sistemi proizvodnje i pakovanja u Gračanici su zaštićeni sa 60 video nadzora, senzorima na pokret i sistemima za kontrolu pristupa. Proizvodni pogon i kontrolna soba su visoko sigurnosna područja.

– Izgradnja nove zgrade dala nam je šansu da dizajniramo bezbjednosnu opremu, kao i da proizvodimo i pakujemo u skladu sa najnovijim standardima – kaže Leisten.

Jedan sprat u novoj fabrici u Gračanici je rezervisan za proizvodnju rješenja za kartice, a drugi za RFID čitač kartica.

Njemačka grupcija “Elatec” je specijalizovana za razvoj RFID čitača kartica i komponenti. Kompanija takođe djeluje kao distributer sa foksuom na poluprovodnike, računarske sisteme, kao i displej tehnologije i rješenja.

“Elatec” ima 9 predstavništva u Evropi, predstavništvo u SAD, Brazilu i Australiji, te globalnu distributivnu mrežu. Snabdijeva tržište elektronske industrije sa širokim asortimanom proizvoda od vodećih proizvođača.

“Elatec” čine četiri poslovne jedinice: RFID sistemi, elektronske komponente, kartična i sigurnosna rješenja.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close