BiHPolitika

Njegoslav Milinković glavni osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Njegoslav Milinković, osoba iz kriminalnog miljea, koja je dobro poznata policiji tokom saslušanja više osoba u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, spominjao se kao glavni akter povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca na Alipašinom Polju

KLIX.BA
Ovu informaciju, koja nam je nezvanično otkrivena od izvora bliskih istrazi, nisu željeli zvanično potvrditi ni u MUP-u ni u Tužilaštvo KS, kao ni činjenicu da je za njim raspisana potjernica.

Inače, Milinković je već duži period slovio kao član grupe koja se bavi krađama automobila, a time i član automafije koja hara sarajevskim područjem.

Tužilaštvo BiH je u junu ove godine podiglo najopsežniju optužnicu protiv 27 članova automafije takozvane sarajevske i sokolačke grupe, ali i klana iz Istočnog Sarajeva. Njima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milion KM.

U optužnici su se našla zvučna imena poput Miroslav Škobe i Srete Pajića, kao i ime spomenutog Njegoslava Milinkovića.

Kasno sinoć pojavila se za sada još nepotvrđena informacija da se Milinković javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru, tvrdeći da nema veze sa slučajem na Alipašinom Polju.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close