-TopSLIDEBiHPolitika

Nikšić iz Mostara: Svi smo pokazali spremnost tražiti rješenja, a nikad nije kasno za svađu

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je prisustvovao sastanku koalicionih partnera iz državne vlasti u Mostaru.

Nakon sastanka Nikšić se obratio javnosti te je poručio da su danas imali konstruktivan razgovor koji će, nada se, donijeti konkretne rezultate.

“Mene u posljednje vrijeme vrlo često prozivaju zbog moje priče o kompromisu. Smatram da je najlakše posvađati se i tražiti nešto što će nas dijeliti. Danas smo pokazali da smo spremni tražiti rješenja. Još uvijek imamo različita gledišta oko nekih pitanja koja će naši predstavnici, ljudi koji su i bliži konkretnim stvarima, stručniji, lakše naći određena rješenja koja ćemo usvajati”, rekao je.

Poručio je da je želja lidera vladajućih stranaka jeste “da probaju ispuniti što više zahtjeva Evropske unije da bi i ona kasnije ispunila svoja obećanja”.”Imamo i obećanje većeg dijela značajnih prijatelja Bosne i Hercegovine iz EU koji će se zalagati za otvaranje pregovora između BiH i EU”, rekao je.

Kazao da ovdje nije u pitanju takmičenje između reprezentacija, nije pitanje ko će pobijediti.

“Svaki iskorak je u interesu građana BiH, svi usvojeni zakoni nisu pobjeda nekog od nas, nego samo građana BiH. Nije nikad kasno za bilo kakvu svađu, ali nadam se da do toga neće doći”, kazao je.

On je kazao da su spremni tražiti rješenja i za Ustavni sud BiH, ali da je za Trojku neprihvatljiv princip etničkog glasanja u ovoj pravosudnoj instituciji.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close