Niko ne može sa sigurnošću reći da li će Schumacher preživjeti

Michael Schumacher još uvijek se bori za život u bolnici u Grenobleu. Liječnici danas nisu izvijestili o eventualnim promjenama stanja, no zna se da je situacija i dalje kritična. U pitanju su vrlo teške ozljede glave i liječnici se još uvijek ne usude prognozirati budućnost šampiona F1

Michael Schumacher još uvijek se bori za život u bolnici u Grenobleu. Liječnici danas nisu izvijestili o eventualnim promjenama stanja, no zna se da je situacija i dalje kritična. U pitanju su vrlo teške ozljede glave i liječnici se još uvijek ne usude prognozirati budućnost šampiona F1.

Održavaju ga u stanju inducirane kome, a vjeruje se kako bi ga mogli nakratko probuditi tijekom subote ili nedjelje. Koma se umjetno izaziva jer mozak, koji je pretrpio višestruke traume, na taj način troši manje energije. Tim anesteziologa drži Schumacherovu tjelesnu temperaturu na oko 34 stupnja Celzijevih, a liječnici su operativnim zahvatom odstranili dio lubanje kako bi napravili mjesto za širenje otekline mozga i smanjili unutarnji tlak. Ako se stanje popravi, lubanju će ponovo spojiti.

“Nitko ne može predvidjeti hoće li preživjeti i kako će se stvari odviti”

Operacija je trajala dva sata i liječnici su uspješno uklonili hematom na lijevoj strani mozga.

“Prva tri, četiri dana nakon nesreće vrlo su kritična. Postoji velika opasnost da se oteklina nastavi povećavati”, rekao je njemački neurolog Uwe Kehler za Bild.

“Nakon tri, četiri dana opasnost se smanjuje. Potrebno je nekoliko dana kako bi se krvarenje zaustavilo, ali i dalje nitko ne može predvidjeti hoće li preživjeti i kako će se stvari odviti. Liječnici su sada fokusirani na intrakranijalni tlak, odnosno prilagodili su liječenje ovisno o tome diže li se intrakranijalni tlak ili ne”, rekao je Kehler.

Mozak bi, u slučaju da unutarnji tlak u mozgu naraste veći od krvnog tlaka, ostao bez dotoka krvi.

Francuska policija pokušava otkriti kako je Schumacher stradao

Podsjećamo, Schumacher je stradao na skijanju u Francuskoj na izmaku 2013. godine. Francuska policija još uvijek istražuje što se točno dogodilo na skijaškoj stazi u Meribelu. Schumacherova agentica Sabine Khem tvrdi kako je Schumacher naletio na stijenu koja ga je odbacila u zrak, a da je nakon toga pao na glavu.

Inače, Schumacher će u petak, 3. siječnja, proslaviti 45. rođendan, a obožavatelji diljem svijeta potvrdili su dolazak pred bolnicu kako bi pružili podršku legendarnom pilotu Ferrarija.

 

(index.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close