logo
bios

Nije šija nego vrat: RS će formirati žandarmeriju umjesto rezervnog sastava policije

Objavljeno prije 8 mjeseci . u pon, jun 24th, 2019

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković izjavio je danas da će manji bh. entitet, ako ne može imati rezervni sastav policije, formirati žandarmeriju po ugledu na sve zemlje u okruženju i u svijetu.

“U ovom momentu sklonit ćemo taj zakon iz procedure, ali već imamo smjernicu kako dalje i mi ćemo naše bezbjednosne snage osposobiti da štite građane Republike Srpske, a te snage zvaće se onako kako se zovu u svakoj državi”, rekao je Višković novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je ocijeno da se oko ovog zakona podigla velika fama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočava RS, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

Tako će, radi boljeg funkcionisanja Јedinice za podršku biti promijenjen naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prevashodno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

MUP RS odustao od formiranja rezervog sastava policije!

S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži period radi konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku, pojašnjavaju iz MUP-a, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, povlače se članovi koji se odnose na rezervni sastav policije, a MUP će u budućem periodu ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za njegovo uvođenje.

SRNA

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh