Nerzz Bešlagić se predstavio na Fashion week-u u Tuzli

U prepunoj sali Narodnog pozorišta Tuzla 21.12.2012. godine održano je prvo večer tradicionalnog prednovogodišnjeg modnog hepeninga Nivea BH Fashion Week Tuzla.

2012. godina se bliži kraju i vrijeme je za razmišljanje šta obući za“najluđu noć”, ali i kako lijepo izgledati u zimskom periodu.

“Stil je stav” – poručila je modna dizajnerica Aida Pezerović, koja već duži niz godina dizajnira za modnu kuću “Kula” Gradačac!

Modne kuće i dizajneri koji su učestvovali prvo večer na Nivea BH Fashion Week Tuzla pred mnogobrojnom publikom u Narodnom pozorištu Tuzla 21.12.2012. godine bili su: modni dizajneri Orijana Stojić, Velida Skaka, Senada Brković, Marina Kosorić i Lejla Saletović, te modne kuće “Carmen Line”, “Kula”, Nerzz Bešlagić, i jedini bosanskohercegovački proizvođač obuće Baja Shoes.

Modna kuća “Kula” na Nivea BH Fashion Week Tuzla predstavila je dio kolekcije jesen-zima 2012.-13. koja se trenutno nalazi u prodaji i dio kolekcije proljeće-ljeto 2013.-14., koja će uskoro biti u prodaji.

Modni dizajner Aida Pezerović već duži niz godina dizajnira za modnu kuću “Kula”: “Naša ciljna grupa su elegantna, samouvjerena bussiness žena i muškarac! A naš moto je “STIL JE STAV”! Ženska kolekcija obuhvata kapute, koji su izrađeni od visoko kvalitetne vunene tkanine sa udjelom kašmira i angore. Farben karta naše kolekcije je opširna i u trend jarkim bojama koje su aktuelne ove sezone. Imamo i raznih interesantnih modela mantila za sve generacije i za svaku ženu ili dijevojku. Naravno tu su i kostimi i odijela za poslovnu ženu, ali i prelijepe cocktel i bussiness haljine.
Muški dio kolekcije predstavljamo sa kaputima, mantilima, jaknama i casual odijelima. Sve tkanine ili materijali su prirodnog porijekla i visokog kvaliteta.Tu su vunene tkanine sa kašmirom i angorom, zatim pamučne tkanine koje se posebno obrađuju tj.vrši se pranje tokom procesa izrade. Imamo i lanene i svilene tkanine kao i kvalitetne viskozne i poliesterske mješavine materijala. Nama je bitno da se naši kupci u našim modelima osjećaju elegantno, lijepo, posebno, da im je to što nose naravno i udobno. Sve ostale informacije o našoj firmi “KULA” GRADAČAC možete pogledati na našoj web straniciwww.kula.ba” – izjavila je Aida Pezerović, modni dizajner.

Nivea BH Fashion Week je mjesto gdje se potvrđuju već postojeći modni brendovi i dizajneri, te prilika za razvoj i promociju mladih talentovanih dizajnera.

Modeli modne dizajnerice Senade Brković iz Tuzle su napravljeni od vune i fluidnih materijala: organdina, muslina koji su ovoj reviji dali dozu skupe jednostavnosti. Njena kolekcija od 20 modela (kaputi, kompleti s haljinama, svečane haljine) je inspirisana ženstvenošću i ljepotom ženskog tijela koju je odlično upotpunjavala obuća Olly Tuzla.

Lejla Saletović je dizajnerica nakita iz Tuzle: “Sve što moja mašta zamisli, to ruka sprovede u djelo. U igri mašte, boja, igle i konca za heklanje, perlica i dugmića nastaje neobičan izrađen ručni nakit. Moja prva kolekcija nosi naziv “Igre boja” a uz nakit odlično su se kombinirale vesele boje obuće Retro Shoes”.

Modni dizajner Marina Kosorić, rođena je u Odesi (Ukrajina). Sertifikat modnog dizajnera stekla je 2006. godine, u Odesi, završivši kurs IDEC – a i IIDA – e. Pohađala je seminare izraelske modne kreatorke Tatjane Kozorovicke.
Za vrijeme Nivea BH Fashion Week Tuzla 21.12.2012. godine Marina je predstavila kolekciju pod nazivom “Melodija”, a inspiraciju je pronašla u klasičnoj muzici, obzirom na to da je muzika sastavni dio njenog života.
“Naime, moj suprug, Dražan Kosorić je kompozitor i uz klasičnu muziku koja je dio naše svakodnevice, nastala je kolekcija koja stilski odražava klasične vrijednosti u smislu harmonije boja, forme i oblika. U pitanju su večernje haljine, namijenjene sofisticiranoj ženi, rafiniranog ukusa. Boje koje preovladavaju su zlatna, srebrna, crna, bijela. Većina haljina bazira se na korsetu. Materijali koje sam koristila su saten, čipka, til, organdin, krzno” – izjavila je Marina Kosorić.

Modni dizajner Velida Skaka iz Sarajeva predstavila je kolekciju jesen/zima 2012./2013. koja je u potpunosti nosiva i namjenjena je za žene i djevojke koje u svakom trenutku žele izgledati lijepo i elegantno. Nezavisno od toga da li se radi o odijevnoj kombinaciji za posao, odlazak na ručak ili večernjoj kafi sa prijateljima. Kolekcija je izradjena od prirodnih materijala, pamuka, viskoze i vune, što je jako bitno da bi koža mogla normalno da diše. Svi posjetioci na Nivea BH Fashion Week Tuzla su vidjeli kolekciju koja odiše jednostavnošću, i ženstvenošću sa zanimljivim detaljimakoji je čine posebnom.

I naravno, uz haljinu najbolje ide bunda, te je Nerzz Bešlagić predstavio veliki izbor kožnih jakni i ekskluzivnih bundi od raznih krzna.

Baja Shoes je jedna od rijetkih domaćih kompanija koja se bavi proizvodnjom modne obuće, i dobitnici su brojnih priznanja. U proizvodnom programu imaju zastupljenu žensku obuću linija Baja Shoes, linija Marine ženska obuća za svakodnevnu upotrebu, linija Samson ženska zimska obuća ski program, linija Covollini muška modna obuća i linija Covollini sport muška obuća sportska linija. Svoje proizvode nude kroz vlastitu maloprodaju, lance mnogih tržnih centara i drugih trgovaca obućom širom BiH. Proizvodi Baja su napravljeni od kvalitetnih materijala i jako su udobni. Tržištu nude nivo kvaliteta obuće jeftinije od drugih distributera za preko 30% za isti kvalitet. Na reviji su predstavili dio kolekcije za jesen/zima 2012. i dio kolekcije za proljeće/ljeto 2013.

Carmen by Orijana je luksuzna modna linija koju je lansirao najuspješniji BiH modni brend Carmen Line, a koju potpisuje dizajnerica Orijana Stojić. Carmen by Orijana je oduševila prisutne svojim haljinama, kao i uvijek.
Vjenčanice Carmen by Orijana kreirane su za modern, avangardne i smjele djevojke, to su unikatne haljine u kojima će svaka djevojka na svom vjenčanju biti kraljica!

Za estetski izgled naših manekena pobrinula se profesionalna ekipa frizersko-kozmetičkog salona Touch s preparatima za njegu kose Joico.

Prije svih revija, posjetitelji su mogli probati i uživati uz proizvode brenda Nestle Fitness žitarice, a na kraju večeri gosti su, osim u modi, mogli da uživaju u ukusnim vinima Zadro.

Generalno, atmosfera je bila fantastična! Iako je napolju bilo loše vrijeme, gosti su se odazvali u velikom broju. Sala Narodnog pozorišta u Tuzli je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, što je još jedna potvrda da je Nivea BH Fashion Week događaj koji se ne propušta!

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close