Izvještaj MUP-a ZDK za 23.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 23.12.2012. godine, u naselju Luke, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom kladionice „Formula“, od koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 23.12.2012. godine, u mjestu Novi Šeher, od strane M.A. izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti paljenjem garaže, vlasništvo H.E. U požaru je nastupila manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. M.A. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 23.12.2012. godine, u krugu firme „ArcelorMittal”, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo renault clio, registarskih oznaka 469-M-163, kojim je upravljao D.S., i voz firme „ArcelorMittal”, kojim je upravljao K.S. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su vozač D.S. i suvozač B.E. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close