BiHPolitika

Nermin Mandra: SNSD blokira formiranje vlasti i nastavak EU i NATO puta

DRŽAVNI ZASTUPNIK NERMIN MANDRA UPOZORAVA: SNSD blokira formiranje vlasti i nastavak EU i NATO puta

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Nermin Mandra smatra da je nedopustiva blokada te institucije zakonodavne vlasti koju predvodi SNSD.

– Nedopustive su negativne ocjene predstavnika SNSD-a o preporukama iz Mišljenja Evropske komisije za nastavak EU puta Bosne i Hercegovine. Nakon što već mjesecima otvoreno odbijaju saradnju s NATO savezom utemeljenu na usvojenim zakonima, sada dolaze i najave opstrukcija i i blokada EU puta, samo zato što preporuke Evropske komisije idu ka jačanju državnog nivoa, što to smeta SNSD-u. Ne može interes te stranke biti iznad interesa evropskog puta cijele države – izjavio je za Fenu Mandra. 

Istakao je da SNSD ne može držati sve u BiH “kao taoce svoje izolacionističkih politika.

– Nedopustivo je da nastavljaju blokirati formiranje vlasti i nastavak EU i NATO puta, s ciljem da prikažu Bosnu i Hercegovinu kao “nemoguću državu”. SNSD mora znati da će ovim i definitivno priskrbiti sebi imidž izolacionističkog faktora s kojim je nemoguće sarađivati čime bi mogli zapečatiti svoju političku sudbinu. Pozivamo ih da dobro razmisle o tome kuda ih vodi ovaj put, te da prestanu blokirati formiranje vlasti i nastavak euroatlanskih integracija – rekao je zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Nermin Mandra.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close