Neki stereotipi o muškarcima jendostavno nisu točni

Mislite da znate sve o muškom umu, posebno kada se radi o vezama? E pa vejrojatno se varate. Neki stereotipi o muškarcima jendostavno nisu točni.

Muškarci stalno misle na seks

Netočno. Često se priča kako muškarci na seks pomisle svake minute, a neka su istraživanja tvrdila da se radi o sedam seksundi. Prema novim istraživanjima s Kinsey instituta 54 posto muškaraca pomisli na seks svaki dan, ali 43 posto na seks pomišlja tek nekoliko puta tjedno. Mali postotak (4%) na seks ne pomisli i cijeli mjesec. Dakle, muškarci ne misle stalno na seks i to je jedan veliki sterotip.

Pričaju manje od žena

Netočno. Znanstvenici su uspoređivali koliko riječi izgovara muškarac, a koliko žena na jednu zadanu temu i rezultati si bili vrlo iznenađujući, piše Paul Carrick Brunson za magazin Essence. U nekim su slučajevima muškarci čak rekli pokoju riječ više pa idući put u društvu obratite pažnju na to koliko tko priča.

Boje se obaveze

Netočno. Još jedna netočna tvrdnja jer se famozni strah od obaveze i braka odnosi na manji postotak muškaraca koji nisu sposobni ostati u vezi. Paul Carrick Brunson, koji je poznati američki spajatelj parova, također tvrdi da je broj takvih muškaraca zanemariv te većina želi vezu i obitelj.

Ne vole da žena učini prvi korak

Netočno. U knjizi ‘It’s Complicated – But It Doesn’t Have To Be’ Brunson objašnjava kako je svakoj osobi drago ako im netko otvoreno priđe i tako pokaže da im se sviđa. Drugi je par rukavica ako s tom osobom ne žele izaći na spoj, ali jednako će reagirati i žene ako im se muškarac ne sviđa.

Muškarci nisu osjećajni

Netočno. Sigurno je da muškarci i žene sazrijevaju na drugačiji način te će njima biti važniji dodir od osjećaja. No, nakon završetka puberteta i stasanja u muškarce osjećaji postaju jednako važni. U mozgu postoji centar zvan amigdala koji kontrolira naše emocionalne reakcije i ne razlikuju se prema spolu.

Muškarci se boje uspješnih žena

Netočno. Strah od snažnih i sposobnih žena ima jako mali broj muškaraca, a Brunson tvrdi kako 99 posto muškarca ne osjeća strah ako zna da će izaći s uspješnom ženom koja ima super karijeru. Dodaje da nikome ne bilo svejedno da izađe na slijepi spoj pa ispred njega primjerice sjedne Beyonce, ali niti jednoj ženi ne bi bilo lako da ju van pozove Brad Pitt.

Muškarci ne ogovaraju

Netočno. Neprofitna organizacija The Social Issues Research Centre provela je više studija o ogovaranju. Pokazalo se da omiljena društvena zanimacija itekako pogađa i muškarce. Oko 33 posto muškaraca ogovara svaki dan, a to isto radi puno manje žena, oko 26 posto. Da, muškarci tračaju više nego žene!

 

(tportal)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close