‘Nećemo te ubiti ali ti nećemo dati da živiš’ – audio intervju s Domagojem Margetićem

DOMAGOJ MARGETIĆ, nezavisni novinar, već 26 dana štrajka glađu zbog, korupcije u državi i kršenja novinarskih sloboda, upozoravajući javnost na probleme s kojima se suočavaju istraživački novinari. Proganjan je jer je objavio knjige o kriminalu pod pokroviteljstvom države na prostorima bivše Jugoslavije; Bankarska mafija, Duhanska mafija, …… pisao je o pljački pretvorbe i privatizacije od koje su nastali u Hrvatskoj 200 bogatih obitelji.  Od Vlade RH i predsjednika Josipovića traži da donesu Zakon o zaštiti prijavljivača korupcije te objavu popisa istraživačkih novinara u Hrvatskoj i njihovu “rehabilitaciju”.

Sa velikim žaljenjem moramo konstatirati da su izbrisane sve emisije Latinice u kojima smo svjedočili o mafijaškim krugovima u Hrvatskoj, osim one koje su bile zabranjene, a koje nisu ni objavljene, kao i svi članci ra raznim portalima, kao i na necenzurirano.com.  Afera HAC, Afera Hypo, Afera CARINA,
Domagoj je dobio podršku iz cijelog regiona i svijeta. Poručio je: “Ja ću štrajkat glađu do kraja, do smrti. Ili će uvjeti koje tražim biti ispunjeni ili mene neće biti.”
Intervju s Domagojem Margetićem – 03.04.2013.
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close