U subotu svi na stadion FK “Mladost” Doboj-Kakanj

Ne propustite događaj za pamćenje i historiju: U subotu svi na stadion FK “Mladost” Doboj-Kakanj

Svim ljudima koji vole Kakanj, a koji su ovih dana u dubokom bolu zbog tragedije u jami Begići, svaka nova lijepa vijest predstavlja ohrabrenje, motivaciju i snagu da se, kao i nebrojeno puta do sada, krene naprijed kako bi se još snažnije i odlučnije savladavali životni izazovi.

Za novo ohrabrenje i novu lijepu vijest zaslužni su uprava, stručni štab, igrači, sponzori i navijači FK “Mladost” Doboj-Kakanj čiji je vrijedan i predani rad rezultirao velikom rekonstrukcijom i dogradnjom stadiona u naselju Doboj, te ispunjavanjem uslova za igranje premijerligaških nastupa na svom stadionu, što je u ponedjeljak 19. oktobra 2015. godine i zvanično konstatovala komisija Nogometnog saveza BiH.

Otvaranje stadiona bit će ozvaničeno u subotu 24. oktobra, u 13:30 sati, kada u Kakanj dolazi FK “Sarajevo”, aktuelni prvak BiH. Bit će to, uvjereni smo, dan za pamćenje i još jedan historijski događaj za grad Kakanj.

Kakanjcima je suđeno da se bore sa brojnim izazovima koje život donosi, da ruše rekorde, da prelaze okvire svojstvene malim lokalnim zajednicama, da postižu ono što djeluje kao nemoguće i kao utopija…

A jedan od najsvjetlijih primjera takvog uzdizanja i napretka je FK “Mladost” Doboj-Kakanj.

Uspjeh kojeg je postigao ovaj klub i činjenica da se u subotu u Kaknju otvara novi stadion, i da u Kakanj dolazi aktuelni prvak BiH, i da se radi o prvom premijerligaškom nastupu u Kaknju, pred građane Kaknja donosi novi izazov na kojeg trebamo na adekvatan način odgovoriti kao zajednica.

Zato pozivamo građane Kaknja da svi, baš svi, masovno prisustvujemo otvaranju stadiona i utakmici sa FK “Sarajevo”, da fer i korektno navijamo u skladu sa svijetlim navijačkim i ljudskim principima koje baštine navijači FK “Mladost” Doboj Kakanj po čemu su i prepoznatljivi u bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti, da respektujemo protivnika, da ne štedimo grlo pri navijanju, da na utakmicu ponesemo našu ljubav prema kakanjskom zavičaju i domovini BiH i da svesrdno podržimo FK “Mladost”…

Potrudimo se svi zajedno da pokažemo koliko volimo nogomet, sport, fer i korektnu igru, FK “Mladost”, naš Kakanj i domovinu BiH.

Pokažimo još jednom da smo zajednica koja promovira istinske sportske manire uvažavanja protivničkog tima i njegovih navijača, te gromoglasnog i korektnog navijanja.

Neka naše masovno prisustvo bude i svojevrsna čestitka upravi, stručnom štabu, igračima, sponzorima i navijačima FK “Mladost” za sve što su učinili kako bi Kakanj dobio premijerligaša i stadion na kojem ćemo svi zajedno uživati u vrhunskoj nogometnoj igri.

12088126_924580107614755_7026795515303681825_n

Foto: Zvanična Facebook stranica FK “Mladost” Doboj-Kakanj

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close