Natječaj „Aladža džamija ljepotica Balkana”

Na osnovu Zaključka Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini za učenike vjeronauke osnovnih i srednjih škola u BiH, Fond ”Bošnjaci”, u saradnji sa Vjerskoprosvjetnom službom Rijaseta, raspisao je natječaj za najbolji likovni rad, poetski i prozni sastav na temu ”Aladža džamija ljepotica Balkana”.

Natječaj se odnosi na sljedeće kategorije učenika:

1. Natječaj za najbolji likovni rad za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole;

2. Natječaj za najbolji poetski sastav za učenike od šestog do devetog razreda osnovne i učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole; i

3. Natječaj za najbolji prozni sastav za učenike od šestog do devetog razreda osnovne i učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

Na natječaj se mogu prijaviti polaznici vjeronauke od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole, shodno navedenim kategorijama, uz obavezno navođenje imena vjeroučitelja.

Krajnji rok za dostavu radova je 27. septembar 2013. godine.

Radove slati na adresu: Fond ”Bošnjaci”, ul. Džemala Bijedića br. 17, 71000 Sarajevo ili putem e-maila: [email protected] sa naznakom za „Natječaj Aladža džamija ljepotica Balkana“.

Visina nagrada za svaku od kategorija iznosi (ukupno 9 nagrada):

– Prva nagrada: 300,00 KM (za prva mjesta u kategorijama broj 1., 2. i 3.)

– Druga nagrada: 200,00 KM (za druga mjesta u kategorijama broj 1., 2. i 3.)

– Treća nagrada: 100,00 KM (za treća mjesta u kategorijama broj 1., 2. i 3.)

Nagrade i priznanja će se uručiti 30.10.2013. godine na posebnoj svečanosti koju će tim povodom organizirati Fond ”Bošnjaci” u saradnji sa Vjerskoprosvjetnom službom Rijaseta IZ u BiH.

Više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close