-TopSLIDEBiHPolitika

Našu stranku u Sarajevu danas napustilo preko 60 članova

Šezdeset i dva člana Naše stranke u Sarajevu danas su napustili ovu političku organizaciju, uputivši zahtjev centrali za isključenje iz članstva, te brisanjem podataka iz baze članstva.

U dopisu centrali Naše stranke koji je u posjedu portala Vijesti.ba navodi se zahtjev šezdeset dvoje (62) članova da ih se izbriše iz članstva Naše stranke, te da se izbrišu njihovi kontakt podaci iz svih postojećih baza članstva stranke.

Razočarani članovi Naše stranke navode da se nisu učlanili u stranku u kojoj je zabranjeno reći šta misliš, gdje se cijeni koliko si poslušan rukovodstvu, gdje ideologija ne postoji već se prilagođava potrebama rukovodstva, gdje nosilac liste u našoj opštini nije bio prisutan na posljednjih 10 sjednica opštinskog Vijeća, iako su ga glasači birali da zastupa njihove interese na istima, gdje se gleda samo lični interes, a ne interes naroda, gdje se poštuju samo poslušni, a ne oni sa stavom.

Također se ističe da Naša stranka nikada ranije nije bila stranka koja namješta poslove svojim članovima i vijećnicima i vijećnicama, već suprotno, ona koja je tu devijaciju u društvu zvanu mito i korupcija propagirala kao glavnu odrednicu protiv koje će se boriti djelovanjem u Vlasti.

Dodaj se da Naša stranka nikada nije bila stranka koja ne zastupa ravnomjerno i žene i muškarce, već je to bila stranka za sve građane.

Bila je prva stranka u Bosni i Hercegovini koja je pokrenula Inicijativu 50% kako bi predstavila da sjajne, obrazovane, uspješne žene mogu da vode političke procese. Iz ovakvih Inicijativa u Našoj stranci su se razvijale najbolje ideje za politike i djelovanja kako na lokalnim tako i na opštim izborima.

Članovi koji napuštaju Našu stranku navode da vijećnici koji su trenutno na listi i istaknuti kao osobe koje treba da vode građane u promjene, su oni za koje su se sve vrijeme prethodnih mandata pisale inicijative od strane članova opštinskog odbora koji trenutno ne žele svoje kapacitet trošiti na ljude koji nemaju svoj stav i nemaju kapacitet da ljude odvedu u promjene ili im olakšaju svojim radom u organima Vlasti već tešku ekonomsku, društvenu i sigurnosnu situaciju u gradu.

Zalaganje za mlade, educirane i uspješne ljude u vrhu listi već odavno nije odrednica djelovanje stranke u općini Novi Grad. Svi ovi razlozi, i još mnogo njih koji nisu tema naše ostavke u opštini Novi Grad, se ogledaju u tome da Naša stranka po prvi put od svoga postojanja svoje biračke odbore prepušta u ruke drugoj političkoj stranci.

Na kraju se navodi da njihova ostavka, kao i ostavka ljudi koji su istu već davno podnijeli, je dovela do toga da Naša stranka ne samo da ima problema s odlaskom kvalitetnih i sposobnih ljudi, već i sa formiranjem i okupljanjem članstva u odborima u gradu Sarajevu.

“Nadamo se da će ovo pismo za Našu stranku, koja je već u Novom Gradu izgubila dva vijećnika, biti samo upozorenje da se napokon prestane baviti ljudima koji su tu došli radi ostvarivanja lične koristi, mahalanjima i ljudima koji osim politike u životu nisu ništa drugo stvorili”, navodi se u dopisu članova Naše stranke koji su se odlučili za istupanje iz ove stranke.
(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close