Naša stranka povodom dočeka Kordiću: Klerofašizam je sve što HDZ ima da ponudi građanima

Povodom dočeka ratnom zločincu Dariju Kordiću kojem su prisustvovali dužnosnici HDZ-a, predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je izjavio kako je klerofašizam sve što mogu ponuditi.

“Svih počasti koje je ratnom zločincu Dariju Kordiću, prilikom njegovog dolaska u Busovaču, odao vrh HDZ BiH predvođen Draganom Čovićem, treba se prisjetiti u sljedećoj prilici kada Dragan Čović i saradnici budu govorili o izmjenama Ustava BiH. Izgleda da je klerofašizam sve što ova stranka ima da ponudi svojim biračima u oktobru 2014, i onda ne treba da čudi što se broj pripadnika naroda čije interese HDZ BiH navodno brani skoro prepolovio od njenog osnivanja do danas. Nadam se da će nakon ovakvih ispada utjecajne evropske konzervativne vlade, od kojih se očekuje da od jeseni igraju aktivniju ulogu u BiH, napustiti iluziju o “narodnim strankama” kao prirodnim partnerima u traganju za rješenjima – lideri čovićevskog profila nisu rješenje, već najveći dio problema”, rekao je Gratz i dodao:

“Mi ćemo učiniti sve da svoje partnere iz porodice evropskih stranaka lijevog centra detaljno upoznamo s ovim revizionističkim naporima koji u 21. stoljeću nisu zamislivi nigdje drugdje u ovom dijelu svijeta. U temeljima Evrope je ugrađena borba protiv nacizma i fašizma, i biće licemjerno i suludo ako predstavnici evropskih institucija, iz kalkulantskih razloga, nastave saradnju sa strankama i zvaničnicima koji sprečavaju tu borbu u BiH. Evropljani moraju prestati sarađivati sa partnerima koji promovišu i vjeruju u ideologiju protiv koje se Evropa bori, a građani moraju vidjeti provaliju etnonacionalizma u koje nas stranke poput HDZ-a vode.”

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close