Narodna skupština RS: SNSD i njihovi koalicioni partneri imaju većinu

BANJA LUKA – Narodna skupština Republike Srpske u nastavku sjednice izabrala je večeras devet članova Komisije za izbor i imenovanja. Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je Radovan Vuković, za zamjenika predsjednika Vukota Govedarica,  dok su članovi Radovan Višković, Vesna Jungić, Slavko Dunjić, Duško Ilić, Davor Šešić, Miroslav Brčkalo i Nedeljko Milaković, objavila je SRNA.
Parlament Srpske prihvatio je prije toga prijedlog SP-a da Komisija za izbor i imenovanja bude dopunjena i da deveti član bude iz redova ove stranke.

U nastavku konstitutivne sjednice novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske svečane zakletve trebalo bi da polože novoizabrani poslanici, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić, javlja SRNA.

Na sjednici bi trebalo da budu izabrani predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, te verifikovani mandati poslanika.

Poslanici bi trebalo da donesu i odluku o broju potpredsjednika parlamenta Srpske i njihovom izboru.
Na sjednici bi trebalo da budu usvojena i dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

Konstitutivnom sjednicom devetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske predsjedava najstariji poslanik Ilija Stevančević, a u radu mu pomažu najmlađi poslanici i generalni sekretar.

Sjednici prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i članovi Vlade, predsjedavajući Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, predstavnici političkog, javnog i vjerskog života u Republici Srpskoj i BiH, ambasada, te međunarodnih institucija.

U Narodnoj skupštini Srpske od 2014. do 2018. godine SNSD će imati 29 poslanika, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 24, DNS-NS-SRS osam, PDP sedam, te SP, NDP i Koalicija “Domovina” po pet.

(Nezavisne)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close