Napad na Vučića naručen iz Srbije, plaćeno 10.000 KM

Napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima tokom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici naručen je iz Srbije, a izvela ga je grupa navijača iz Sarajeva, nekoliko navijača iz Sandžaka, te manja grupa navijača Fenerbahčea iz Turske, čija uloga u cijeloj organizaciji i nije toliko važna, tvrdi izvor bh. novinske agencije Patria, blizak navijačkoj skupini.

Napad je naručen iz Sandžaka, tvrdi ovaj izvor, a Patria za sada objavljuje samo dio njegovog iskaza.

Iako dirketni motivi njemu nisu poznati, tvrdi dalje ovaj izvor, cijela organizacija napada koštala je 10.000 KM, a novac je navodno, kako tvrdi, predat jednoj ili više osoba u Sarajevu.

Izvor agencije Patria, blizak navijačkoj skupini čiji je zadatak bio izazvati incident u Srebrenici, tvrdi da je prvobitni plan bio da navijači prema Vučiću bace tri baklje, ali su stvari odjenom krenule u drugim smijeru.

Kada su navijači bacili prve flaše i kamenica na srbijanskog premijera, stvari su izmakle kontroli, masa ljudi koja do tada nije slutila šta se sprema krenula je prema premijeru i njegovom obezbjeđenju, pa navijači nisu stigli ni zapaliti baklje a Vučić je već bio na sigurnom.

Srbijanske bezbjedonosne službe upozoravale su i prije dolaska Vučića u Potočare da huligani spremaju napad na srbijanskog premijera. Sam Vučić nakon incidenta izjavio je na konferenciji za novinare da su napad na njega organizirali navijači iz Novog Pazara.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close