Namirnice koje iscjeljuju organizam

Ako ne varite hranu efikasno, ne pijete čistu vodu ili eleminišete otpad iz organizma na regularnoj bazi, vaše tijelo će skladištiti masti kao zaštitni mehanizam da bi održalo u funkciji svoje vitalne unutrašnje organe i sačuvalo ih od oštećenja gomilanjem ovih toksina. Ukoliko pokušate da uklonite ove toksine i otpade iz tijela, ono će početi da se liječi.

Zdravo tijelo će sa lakoćom biti u stanju da apsorbuje ključne hranjive materije iz namirnica, efikasno eliminisati otpad i zadržati neophodnu energiju za svakodnevne aktivnosti i trening.

Namirnice koje hrane organizam bogate su enzimima, amino kiselinama, fitohemikalijma, antioksidansima, vitaminima, mineralima, probiticima, esencijalnim masnim kiselinama, vodom i vlaknima važnim za hranjenje tijela i brzo uklanjanje toksina koji se nalaze u vašim masnim ćelijama.

CRVENI KUPUS
Crveni kupus ribanac koji se konzumira u sirovom ili ukiseljenom stanju je moćan probavni suplement i detosikator koji sadži probiotike, enzime, fitohemikalije, aminokiseline, vitamine, minerale i vlakna. Ovo hranljivo povrće pomaže u uklanjanu toksina, bori se sa slobodnim radikalima i naseljava probavnim sistem sa korisnim bakterijama.

 

KELJ
Kelj je super hrana najvišeg nivoa. Ovo povrće je bogato hlorofilom, vitaminom C i K, gvožđem, kalcijomom, aminokiselinama, flavonoidima, karotenoidima. Bori se protiv upalnih procesa i opskrbljuje tijelo neophodnim važnim hranljivim sastojcima koji podmlađuju i iscjeljuju. Kelj ima malo kalorija i sadrži visoki procenat vode i vlakana, što ovu namirnicu čini savršenom za gubljenje suvišnih kilograma.

 


BOBIČASTO VOĆE
Borovnice, kupine, ribizle, maline, jagode su takođe su plodovi super hrane i najbolji su izbor za pomoć pri mršavljenju. Bobice sadrže grupu antioksidanasa, poznatih kao flavonoidi i karotenoidi koji su esencijalni saveznik u borbi protiv slobodnih radikala, koji prouzrokuju gomilanje toksina i oksidativnog stresa u tijelu. Izvrstan su izvor vode i vlakana, koji se zajedno bore protiv toksina i otpada, na taj način stimulišući gubitak neželjene težine.

 

LJUTA PAPRIKA
Mnogima ne previše drag ukus ljute paprike ili feferone je izuzetno korisna namirnica za borbu protiv suvišnih kilograma jer sadrži jedinjenje kapsaicin. Ovo jedinjenje pomaže ubrazavanju metabolizma i sagorijevanju masti.

 


LUK
Luk je fanastična i jeftina namirnica, koju mmožete uključiti u svoju svakodnevnu ishranu za mršavljenje, poboljšanje probave i opšteg zdravlja. Crni luk sadrži visoku količinu sumpora, vitamin C, kvercetin i vlakna koja su moćno sredstvo za neutralisanje slobodnih radikala, održavanje čiste krvne slike i detoksikaciju tijela. Crni luk sadži i flavonoide koji pomaže stimulaciju i proizvodnju antioksidansa glutationa, ključnog u detokcikaciji jetre.

 

 

AGRUMI ILI CITRUSI
Na prvom mjestu limun i pomorandže su izuzetno zdravo voće koje je čisti i iscjeljuje organizam. Agrumi sadrže visok stepen vode, vitamina C i A, flavonoide i vlakna koja se bore protiv slobodnih radikala i učestvuju u borbi protiv toksina. Limun, grejp, pomorandže i lajm su citrusno voće koje je poželjno jesti ukoliko želite ubrzati organizam i izgubiti višak kilograma.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close