Nakon ispadanja iz ABA lige Široki raskinuo ugovore s prvom petorkom

Nakon ispadanja iz regionalne košarkaške ABA lige Upravni odbor HKK Široki Primorka odlučio je prekinuti suradnji s igračima kojima ugovori istječu na kraju sezone: Dragom Pašalićem, Tomislavom Petrovićem, Karlom Vragovićem i Jahmarom Youngom.

Također, udovoljeno je traženju igrača Ivana Buve da napustiti Široki i pređe u talijanski klub Cantu uz plaćanje dogovorene odštete klubu, priopćeno je iz Širokog.

Ovom odlukom Široki je praktično ostao bez prve petorke uoči doigravanja za prvaka BiH.

Široki je sezonu odlučio završiti s domaćim igračima i igračima koji imaju višegodišnje ugovore s klubom kako bi se što više novca uštedjelo u klupskoj blagajni, imajući u vidu da niti naslov prvaka BiH, zbog propozicija ABA lige, ne donosi plasman Širokom u regionalno natjecanje sljedeće sezone.

Stručni stožer dobio je zadatak da umjesto igrača s kojima se raskidaju ugovori, prvoj momčadi priključe perspektivni igrači iz juniorskog pogona, te da se za deficitarne pozicije pokušaju angažirati jedan ili dva igrača sa strane, ali pri tome vodeći računa da ti igrači potpišu višegodišnje ugovore s klubom, navodi se u priopćenju.

Iz kluba su pozvali sponzore i gledatelje da ostanu uz HKK Široki Primorka kako bi se višestruki bh. prvak već nakon sljedeće sezone vratio u ABA ligu.

Kao znak zahvalnosti gledateljima odlučeno je da ulaz za tri domaće utakmice Liga 4 za prvaka BiH, prije playoffa, bude slobodan, navodi se u priopćenju.

www.magazinplus.eu – Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close