Najzdravije je spavati na desnom boku

Spavanje je ključno za naše psihičko i fizičko zdravlje i o tome se vjerojatno piše najviše – što jesti, a što ne, kada ugasiti gadgete i televiziju, što piti prije spavanja … .sve osim najvažnijeg detalja – kako leći u krevet.

Taj su problem pokušali riješiti znanstvenici i kažu da im je uspjelo. Prema rezultatima istraživanja, najbolji položaj za spavanje je ležanje na desnom boku, s desnim dlanom ispod glave.

Naime, kad položite obraz na desni dlan, počet će se provoditi cijeli niz vibracija koje će mozak osloboditi štetnih naboja i pritisaka, što će naravno vas odvesti u miran i zdrav san.

Uz to, vašem tijelu najviše odgovara taj položaj iz raznih razloga: jetra je stabilna i ne visi, želudac nije opterećen i olakšana je probava, a kako je lijevo plućno krilo manje od desnog, stvara se manji pritisak na srce.

Uz to, ovakav položaj tijela pomaže pri pražnjenju primarnih bronhija od sekreta, što će u konačnici drastično smanjiti vjerojatnost oboljenja od raznih bubrežnih i plućnih bolesti.

Što drugo reći nego – lezite na desni bok, stavite dlan pod glavu i laku noć!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close