Najmlađi hrvatski načelnik je student koji se odrekao plate: ‘Bojim se da me cura ne ostavi’

“Nemam nikakva primanja, živim s roditeljima i studiram. Dobio sam službeni auto, ali ga baš ne koristim zbog benzina, a i nije mi baš potreban. Velik je posao preda mnom, tako da baš nemam vremena za izlaske. Ne znam kako će se to svidjeti mojoj curi… “, šali se mlada nada Zadvarja

Ivan Krželj, najmlađi hrvatski načelnik općine Zadvarje između Omiša i Brela, oličenje je mladog, vrijednog i poštenog čovjeka koji se odnedavno uhvatio u koštac sa problemima njegovog rodnog mjesta. Krželj je, kao nositelj Nezavisne liste, zadobio povjerenje svojih mještana i suvereno “pomeo” HDZ koji je punih dvanaest godina vladao ovom malom općinom koja broji oko 300-tinjak stanovnika. No, gotovo svi su u mladom studentu elektrotehnike ugledali nadu, jer, kako je sam načelnik kazao, “bio sam normalno dijete, učio, pomagao roditeljima i bio vrijedan”. Neprihvaćanjem proračuna općine Zadvarje, mještani su dobili novu priliku i svoje povjerenje poklonili Ivanu Krželju koji je za naš portal kazao:

– Nisam mogao gledati kako moji vršnjaci i prijatelji odlaze iz Zadvarja. I ne znate kako je to lijep kraj! Ja sam se u ovo uključio samo iz tog razloga, da se to mjesto “oživi”, da mladi prestanu odlaziti i nemam apsolutno nikakvih drugih ambicija. A naročito političkih, to nikako! – saznali smo od mladog načelnika. Kazao je kako će učiniti sve samo da njegova općina napreduje. Za početak, dok “ne stanu na noge”, Ivan se odrekao plaće, iako je student:

– Nemam nikakva primanja, živim s roditeljima i studiram. Dobio sam službeni auto, ali ga baš ne koristim zbog benzina, a i nije mi baš potreban. Velik je posao preda mnom, tako da baš nemam vremena za izlaske. Ne znam kako će se to svidjeti mojoj curi… Nadam se da me neće ostaviti jer nemam vremena tražiti drugu – kazao je kroz smijeh Ivan Krželj koji se brine o dvije i pol tisuće čokota loza. Poljoprivreda mu je u krvi, kao i njegovoj zamjenici koja na novom radnom mjestu “volontira” jer već ima posao i prima plaću. S njima se u svemu slaže i novi općinski vjećnik, mladi Filip, koji kaže da su se u “politiku umiješali” zbog brige za svoju budućnost.

 

(dnevno.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close