Najmlađi hokejaši BiH zasjenili konkurenciju

Hokejaši i hokejašice uzrasta do 8 godina iz sarajevskog kluba „Stari grad“ ovog su vikenda osvjetlali boje Bosne i Hercegovine.

Na Međunarodnom turniru „Spartans 2013“ u Subotici, zabilježili su niz od 5 uzastopnih pobjeda nad ekipama iz Srbije i Mađarske.

Mali sportisti iz Sarajeva uspjeli su savladati sve protivničke timove: „Tisza Volan“ iz Segedina, „Crvenu Zvezdu“ i „Partizan“ iz Beograda, „NS Stars“ iz Novog Sada, te domaćine – subotički „Spartak“.

„Nikada se za 33 godine organiziranog bh. hokeja na turnirima i prvenstvima u
bilo kojoj kategoriji nije desio ni djelimičan uspjeh poput ovoga iz Subotice 2013.“ izjavio je Adnan Mrkva, predsjednik HK Stari Grad Sarajevo, naglasivši da je za najmlađe igrače i igračice presudna bila protekla godina kada su prvi put izašli na međunarodnu scenu.

„Pobijediti takva sportska imena iz regije kao sto su Partizan, Crvena Zvezda i Spartak ogroman je uspjeh. Uslovi u kojima oni treniraju i igraju su apsolutno neuporedivi sa našima. Zato ovaj uspjeh ima i dodatnu težinu“, izjavio je Adnan Mrkva.

Turnir „Spartans“ za djecu do 8 i 10 godina, koji je održan u subotu 16. februara, okupio je oko 150 igrača koji predstavljaju nadolazeći potencijal regionalnog hokeja.
Činjenica da se u ovakvom društvu mlade Sarajlije penju ljestvicom uspjeha, opravdava napore koje u bh. hokej ulažu entuzijasti ovog olimpjskog sporta okupljeni oko lige za najmlađe BHL Kids .

Popularnost hokeja na ledu dokazuje i veliki broj prijavljenih učesnika iz Srbije i Hrvatske za skorašnji turnir „Happy Hockey Day“ koji će se u balonu Zetra održati u subotu i nedjelju 23. i 24. februara 2013.

tacno.net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close