Kultura življenjaLifestyleVisoko

Najčitaniji tekst 2018. – Nedim Hurem: Želim svoja znanja i iskustva primjeniti ovdje

Nedim Hurem: Želim svoja znanja i iskustva primjeniti ovdje

“Magazin plus”, produkcijska kuća iz Visokog je napravila presjek prošle godine i na bazi čitanosti te značaja postignutih rezultata (na informativnima portalima; magazinplus.eu, visoko.ba i sportskisavezvisoko.ba) – proglasila najuspješnije pojedince i kolektive za 2018. godinu.

Nedim Hurem je rođen 14. oktobra 1996. godine

Poslije srodnjoškolskog obrazovanja – Gimnazije Visoko, školovanje nastavlja u Bihaću.

Student „Tehničkog fakulteta Bihać“ u Bihaću na prvom ciklusu četvrta godina i najbolji student na svom odsjeku.

Svoje znanje i kreativnost realizira kroz praktični rad u visočkoj firmi „Hara“, a do sada je predstavljao ovu firmu na ŠEST konferencija vezanih za drvo preradu.

Već DVIJE godine je učesnik međunarodnog projekta Švicarske vlade „Practical Project Innovation School Sprungbrett“ koji okuplja inovativne studente iz 6 zemalja (Švicarska, Rusija, Makedonija, Slovenija, Srbija i BiH).

Do sada je napisao TRI naučna rada, a dva su već objavljena: https://pravnifakultet.academia.edu/NedimHurem

Nedim Hurem je odbio primamljivu ponudu da drugi ciklus studija nastavi u Švicarskoj, a ponuđeno mu je stipendiranje na master studiju s mogućnošću zaposlenja poslije završetka studija.

– Ja sam odlučio da master studij upišem u BiH, svi moji planovi su vezani za ovu zemlju. Želim svoja znanja i iskustva  primjeniti ovdje, a narvno da ću edukaciju usavršavati kroz međunarodne projekte kao i do sada.
Za dvije godine učešća u međunarodnom projektu Švicarske vlade „Practical Project Innovation School Sprungbrett“, obišao sam zemlje učesnice u projektu i u svakoj radili praktične projekte.  Projekt nam omogućava da u svakoj od zemalja izaberemo firmu u kojoj ćemo, na osnovu rasursa i potencijala firme, dizajnirati proizvod te za isti pripremiti prezentaciju i reklamnu strategiju za plasman proizvoda na tržište. Projekt ima takmičarski karakter, što dodatno stimuliše nas učesnike – studente.

Pored redovnog studiranja Nedim Hurem aktivno učestvuje u vannastavnim aktivnostim i na taj način proširuje svoja znanja: CNC programer i operater, SOLIDWORKS CAD/CAM.

Ljetni odmor koristi za praktični rad u firmi „Hara“ Visoko, a ista se bavi preradom drveta.

– Mislim da je idealna mogućnost da to što naučim kroz fakultetsko obrazovanje primjenim u praksi i tako mnogo više razumijem stvari o kojima prethodno učim. Ove godine sam vido dio proizvodnih kapciteta i susreo se s problemima realnog sektora, a to je još više doprinijelo mom sveukupno napretku.

Nedim Hurem je jedan od onih bh. studenata koji svoju životnu priču ispisuje radom i iskustvom, a da se ne obazire na defetizam okruženja i društvene devijacije koje su posljedica mentalne ljenosti ovdašnjih ljudi a ne društvenih okolnosti.

Uz rođendanske čestitke i želje Nedimu Huremu žeimo još mnogo praktičnih projekata i naučnih radova.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close