Najbolji defanzivni igrač Starog kontinenta leži uspavan već 32 godine! Da li je to sudbina i Schumija?

Jean-Pierrea Adams

On je po nekim mišljenjima početkom osamdesetih bio možda i najbolji defanzivni igrač Starog kontinenta. A onda je doživio nesreću koja ga je ostavila “uspavanog”. Mediji su ga se sjetili, jer njegova sudbina možda ima neke sličnosti sa onim što bi se moglo dogoditi legendarnom vozaču F1 Michaelu Schumacheru

I dok svijet iz dana u dan osluškuje vijesti o trkačkom šampionuu, nada se i najmanjoj promjeni nabolje, u Mas du bel athléte dormant ili “Kući prelijepog uspavanog sportaša” stanje jednog od prvih tamnoputih igrača u reprezentaciji Francuske nepromijenjeno je. Posljednje 32 godine!

Tužna priča Jean-Pierrea Adamsa, čovjeka za kojega je svojedobno jedan Franz Beckenbauer rekao da je najbolji defanzivni igrač Europe, ni izbliza nije toliko spektakularna kao Schumacherova.

U trećem mjesecu 1982. otišao je na operaciju koljena u Lyon koja je trebala biti rutinska, iste je večeri već trebao biti kod svoje kuće. Ušao je u operacijsku salu, primio anesteziju, i više se nikada nije probudio. Anesteziolog, koji je toga dana bio na osam operacija, pogriješio je i stvari su krenule po zlu. Adams je pao u komu. Njegova supruga Bernadette provela je pet dana i noći uz njegov bolnički krevet nadajući se čudesnom oporavku. Nije bilo promjena, štaviše infekcija mu je zahvatila kosti i morao je na još jednu operaciju.

Nakon što su joj poslije desetak mjeseci u bolnici rekli da više ne mogu brinuti o njemu, Bernadette je preuzela sve u svoje ruke. Sagradila je kuću koju je nazvala “Kuća prelijepog uspavanog sportaša” u kojoj se posljednje 32 godine brine o svome suprugu. Finansijski joj sve ove godine pomažu Francuski nogometni savez, PSG, Nimes (u kojem je Adams proveo najbolje godine karijere), dok francuski nogometni velikani organiziraju humanitarne utakmice kako bi joj se pomoglo. Neurolozi tvrde da je Adamsov mozak pretrpio veliku štetu i da se nikada neće probuditi.

– Za mene je vrijeme stalo 17. 03. 1982. – kaže Bernadette kojoj eutanazija nije opcija.

– To je nezamislivo! On ne može govoriti, a ja ne mogu odlučivati za njega.Bernadette Adams.

Izvor: Večernji list

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close