Ostali sportoviSport

Najbolji bh. atletičari startuju s međunarodnim nastupima

Najbolji bosanskohercegovački atletičari nakon duže pauze krajem aprila i počekom maju počinju s prvim nastupima na međunarodnim takmičenjima.

Bacač koplja Dejan Mileusnić 25. aprila će nastupiti na mitingu u Dohi.  Nakon toga ga očekuje još nekoliko domaćih i međunarodnih takmičenja gdje će pokušati ispuniti normu za evropsko prvenstvo u Amsterdamu i olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Bacač kugle Kemal Mešić, nakon što je propustio svjetsko prvenstvo u Pekingu zbog povrede, uspješno se oporavio. Trenutno trenira u Americi, a nastup će imati u maju.

Hamza Alić je, po riječima  selektora Krehmića, dobro odradio proljetne pripreme u Makarskoj, a njegov prvi nastup se može očekivati u maju.

Naš treći bacač kugle Mesud Pezer, koji oporavio se od povrede nožnog prsta, prije nastupa u Amsterdamu pripremat će se u američkom kampu.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka svoj prvi nastup ove sezone će imati u maju. Nakon perioda provedenog u Bosni i Hercegovini, nedavno je otputovao u italijansku Modenu, a nakon toga se prebacio u Veronu gdje će se pripremati sa svojim trenerom Giannijem Ghidinijem za izazove koji ga očekuju u predstojećem periodu.

Autor: A.U. – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close