Najbogatiji Bosić i Izetbegović

Članovi Predsjedništva i rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta BiH, sudeći prema imovinskim karticama koje su dostavili Središnjem izbornom povjerenstvu, ne trebaju mnogo brinuti za budućnost jer posjeduju imovinu vrijednu stotine stotine tisuća.

Ona će, bez sumnje, biti znatno uvećana nakon ovog četvorogodišnjeg mandata, jer su svima zagarantirane visoke plaće i brojne privilegije. Pored dobrih plaća, prijavili su da posjeduju stanove, vikendice, vrijedne automobile, znatnu ušteđevinu, a nije zanemariva ni imovina koja se vodi na članovima njihove uže obitelji.

Na osnovu podataka iz imovinskih kartica najvrednija je imovina zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Mladena Bosića i članova njegove obitelji, koja dostiže gotovo milijun maraka. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ima najveću godišnju plaću, a predsjedavajući Zastupničkog doma Šefik Džaferović najvredniju imovinu koja je prijavljena samo na njegovo ime. Bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović sa suprugom Sebijom je, sudeći prema podacima koje su dali SIP-u, najmoćniji u Predsjedništvu, jer njihova imovina vrijedi više od pola milijuna KM. Imovina koja se vodi na Sebiji Izetbegović je čak mnogo vrednija od one koja je uknjižena na njezinog supruga. Izetbegović je prijavio da je kao član Predsjedništva BiH imao godišnju plaću od 67.185 maraka. Polovica kuće u njegovom vlasništvu vrijedi 125.000, a ima i zemlju vrijednu 60.000 maraka. Pored polovice kuće i zemljišta, Sebija Izetbegović prijavila je plaću i honorare u iznosu od 85.681 KM, stan od 50 četvornih metara vrijedan 100.000 i automobil od 50.000 maraka. Kada se sve sabere, njena imovina vrijedi 335.000 maraka i gotovo je duplo veća nego suprugova. Izetbegović je u imovinskoj kartici naveo i da otplaćuje kredit od 67.000 maraka.

Ivanić je prijavio godišnju plaću koju je dobijao kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH od 88.000 maraka. Kada je u pitanju imovina, naveo je da ima stan od 95 četvornih metara vrijedan 140.000 maraka, dio vikendice u Crnoj Gori vrijedne 40.000 i automobil od 35.000 maraka. U banci ima 14.000, a u gotovini 45.000 maraka, tako da je njegova ukupna imovina prema podacima prijavljenim SIP-u 274.000 maraka.

poskok.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close