-TopSLIDEKošarkaSport

Najbizarniji slučaj ikad: Nesuđeni igrač BiH varao na testiranju, ispostavilo se da je trudan

Nešto o čemu će se godinama pričati

Američki košarkaš DJ Cooper (32) trebao je prije nekoliko godina postati novi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Došao je u Sarajevo, obavio nekoliko treninga, a zatim nestao bez traga. Kontroverzni košarkaš imao je problema s ponašanjem, a prije nekoliko godina je pokušao na nevjerovatan način prevariti antidoping agenciju. Dao je ženski urin na analizu i ispostavilo se da je u drugom stanju.

DJ Cooper poznato je lice s evropskih terena. Ovaj 32-godišnji američki košarkaš imao je solidnu karijeru na Starom kontinentu, a u jednom trenutku je umalo postao i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

On se u jednom trenutku priključio pripremama reprezentacije BiH, no ubrzo se predomislio i nestao je iz Sarajeva.

Ono po čemu je Amerikanac stekao svjetsku slavu je doping test na kojem je varao kao niko nikad ranije. Antidoping agenciji je podmetnuo ženski urin jer on nije bio čist od nedozvoljenih supstanci.

Kada je uzorak pregledan ispostavilo se da je Cooper u drugom stanju. Shvatili su u agenciji da imaju problem s prevarantom i odlučili su ga kazniti dvogodišnjom suspenzijom iz košarke.

Američki košarkaš je definitivno imao najbizarniji pokušaj prevare u svijetu sporta. Dešavalo se dosta toga, ali jedini je on nakon pregleda ostao trudan.

Njegove košarkaške kvalitete s druge strane su neupitne. Nekad je važio za jednog od najvećih talenata u Sjedinjenim Američkim Državama, no nije uspio napraviti NBA karijeru.

Zato je u Evropi imao šta pokazati. Igrao je za brojne timove među kojima su ekipe poput Panathinaikosa, Monaca, AEK-a. Trenutno je član izraelskog Ironi Ness Zione.

Prošle sezone je u dresu ovog tima izabran u najbolju petorku prvenstva i bio je najbolji asistent lige.

Prethodno je u dresu francuskog Monaca uzeo nagradu za najkorisnijeg igrača prvenstva, te je imao brojne druge individualne nagrade u LNB ligi.

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close