Načelnik Sektora uniformisane policije održao sastanak s komandirima PS ZDK

Jučer je s početkom u 09,00 sati, u prostorijama Uprave policije, načelnik Sektora uniformisane policije Šut Semir sa saradnicima, je održao sastanak sa komandirima policijskih stanica na području MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojem su prisustvovali i referenti iz policijskih stanica zaduženi za vođenje prekršajnog postupka. U okviru usvojenog dnevnog reda na sastanku je vršena analiza rezultata ostvarenih u 2012. godini, te su planirane aktivnosti policijskih službenika koje će se provoditi za vrijeme nastupajućih novogodišnjih praznika. U kontekstu prve tačke dnevnog reda sumirani su postignuti rezultati, prezentirane su i analizirane poteškoće sa kojim se susreću policijski službenici u svom radu i postupanju, te su predložene određene mjere u cilju otklanjanja poteškoća, a sve sa ciljem povećanja ukupne efikasnosti policijskih službenika i povećanja kvaliteta usluga koje pružamo građanima.

U drugom dijelu sastanka razgovarano je o načinima ostvarivanja što bolje saradnje sa općinskim sudovima – odjeljenjima za prekršaje i poboljšavanju blagovremenosti prekršajnih postupaka koji se vode, te su u tom kontekstu naložene određene aktivnosti u cilju postizanja željenih efekata. U nastavku sastanka se razgovaralo i diskutovalo o unapređenju rada policijskih službenika, povećanju radne discipline kao i profesionalnog ponašanja policijskih službenika u oblasti bezbjednosti saobraćaja, dok se u završnom dijelu sastanka razgovaralo o drugim aktuelnim pitanjima.

Nakon diskusija, izvršenih analiza izvještaja i postignutih rezultata, doneseni su i određeni zaključci, prvenstveno u kontekstu aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova  Zeničko-dobojskog kantona. Takođe je zaključeno da se u oblasti bezbjednosti saobraćaja, pored velikih napora i intenzivnih aktivnosti koje se provode, trebaju dodatno planirati pojačane aktivnosti i akcije, kako bi se stanje bezbjednosti u oblasti saobraćaja podiglo na još veći nivo, naročito za vrijeme nastupajućih praznika, a svim učesnicima u saobraćaju osigurala maksimalna bezbjednost.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close