Visoko

Načelnica obišla radove na OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru

Općinska načelnica mr.sci Amra Babić, jučer je sa saradnicima obišla završene radove na novoj školi “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru. Ovom prilikom načelnica Babić razgovarala je sa Upravnim odborom škole, ali i sa direktorom firme IGM Mustafom Uzunalić o daljim radovima i načinu finansiranja, koji je obećao pružiti podršku završetku poslova. Inače, Općina Visoko je iz Budžeta za 2016. godinu predvidjela sredstva za projekat izgradnje škole „Mula Mustafa Bašeskija“ u vrijednosti od 50, 000.00 KM.
Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ je jedna od najvećih na području općine Visoko koja je proteklih godina pokrenula projekat izgradnje pomoćne zgrade na mjestu srušene stare i neuslovne zgrade škole. Zgrada škole je podignuta, međutim ostalo je još mnogo ulaganja da bi se đaci uselili u novi ambijent i time rasteretila zgrada škole predviđena za uzrast od VI do IX razreda.
Ova posjeta je bila prilika da se stekne uvid u trenutno stanje radova, ali i da se razgovara o načinu finansiranja ostatka projekta.

Press Općine Visoko
visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close