Visoko

Načelnica Babić uručila stipendije nadarenim učenicima

Općinska načelnica mr.sci Amra Babić jučer je u velikoj sali Općine Visoko uručila stipendije nadarenim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja općine Visoko za 2016/2017. godinu. Naime, na raspisani javni poziv prijavilo se ukupno 86 aplikanata od kojih je 66 ukupno dobilo stipendiju, 29 osnovnih i 37 učenika srednjih škola. Kriterij za dodjelu stipendija bili su odlični učenici sa svim peticama i koji su osvajali nagrade na određenim takmičenjima. Stipendija je u iznosu od 300 KM i biti će uplaćene na račun korisnika u dvije rate.
Na svečanoj dodjeli stipendija pored Općinske načelnice i Općinskih službenika, prisutni su bili direktori osnovnih i srednjih škola sa nagrađenim učenicima. Ovom prilikom načelnica Babić uputila je čestitke i uručila rješenja za dodijeljenu stipendiju sa porukom da trebamo promovisati dobre primjere i najljepše vrijednosti naše općine, i ulagati u mlade, jer oni su naša budućnost.
„Meni je zadovoljstvo i čast da smo kroz Budžet Općine Visoko ove godine prvi put  planirali sredstva u iznosu od 20,000.00 KM u ove namjere. Vijećnik Elvedin Šabanović je bio inicijator ove lijepe ideje koju smo uvažili, kao i sve druge dobre ideje, bez obzira iz koje političke stranke ili pojedinca one dolaze. Općina Visoko kroz svoje programske aktivnosti trudi se da podrži obrazovanje, iako je samo osnovno obrazovanje nadležnost Općine, a sve ostalo nadležnost Kantona, ipak to su naše škole i naši učenici i ne želimo da ih zapostavimo. Ovom prilikom se zahvaljujem Aktivu direktora na saradnji koju imamo sa svim osnovnim i srednjim školama, od čega je 6 osnovnih i 4 srednje škole. Mi danas ovdje imamo učenika koji su dobili ovu stipendiju, a koji su sa područja općine Visoko, ali pohađaju neku srednju školu van naše općine. Općina Visoko u svome programu ima praksu da prepoznaje i nagrađuje naše učenike tokom nastavnih i sportskih takmičenja, a sve sa ciljem da promovišemo pozitivne vrijednosti i da pokušamo da pokušamo ambijent u našem društvu okrenemo u pravom smijeru. Od vas ne očekujemo da svi budete odlični đaci, ali očekujemo da budete odlični ljudi.“

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close