NogometSportVisoko

Načelnica Amra Babić podržala nogometni kamp Real Madrida u Visokom

Načelnica Općine Visoko Amra Babić dala je podršku organizaciji nogometnog kampa kojeg organizira SGM Sport Global Management u saradnji sa nogometnim klubom Real Madrid iz Španije, a koji će se održati u Visokom od 25. do 29 marta. Kamp je namijenjen budućim nogometašima uzrasta od 7 do 17 godina, a kompletan program će se provesti na stadionu “Luke” koji je nedavno u potpunosti rekonstruiran i opremljen umjetnom travom, novim tribinama, svlačionicama i reflektorima, čime su značajno poboljšani uvjeti za rad.

Na kampu Real Madrida pod nazivom “Kraljevski klub u kraljevskom gradu” učestvuje više od 100 dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine i susjedstva, a osim podrške organizaciji načelnica Babić osigurala je uplatu za 7 najtalentiranijih dječaka iz omladinskih nogometnih škola sa područja općine Visoko.

“Potrudili smo se da kao Općina učinimo sve da ovaj edukativni sportski događaj ima potrebne uvjete da uspije. Nadam se da će se organizatori, učesnici kampa i predstavnici kraljevskog kluba ugodno osjećati u našem kraljevskom gradu’’, izjavila je načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Tokom trajanja kampa svakodnevno će se održavati treninzi pod stručnim nadzorom i po metodologiji oficijelnih trenera iz Real Madrid-a, a svi učesnici dobit će dres, štucne i diplomu o učešću na kampu Real Madrida. Za najbolje učesnike kampa bit će ponuđen odlazak u Madrid i posjeta klubu koji je proglašen za najbolji nogometni klub u 20. stoljeću.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close