LifestyleShowbiz

Na Sarajevo Film Festivalu 235 filmova iz 54 zemlje

Ovogodišnji program, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika BiH, u dvanaestom izdanju donosi 75 naslova

 

Sarajevo Film Festival (SFF) u osam dana trajanja i u 18 programa prikazati će 235 filmova iz 54 zemlje.

 

Svjetske premijere na 23. SFF-u imat će 43 filma, a međunarodnu 23 filma.

 

Na danas održanom prijemu za medije direktor SFF-a Miro Purivatrazahvalio je bh. medijima s kojima je, kako je rekao, u 23 festivalske godine ostvarena uspješna, konstruktivna saradnja i koji su odigrali značajnu ulogu u promociji festivala.

 

– Ove godine u osam dana Festivala prikazujemo najbolju svjetsku produkciju. Posebno smo sretni da imamo više od 70 filmova iz BiH, što je pokazatelj vitalnosti bh. kinematografije – rekao je Purivatra.

 

Istakao je da će publika u okviru takmičarskog programa imati priliku pogledati izuzetne filmove te da ove godine prvi put SFF ima takmičarski program za studente iz čitave regije.

 

Sarajevo Film Festival 2017 bit će otvoren 11. augusta filmom „Druga strana nade“ Akija Kaurismäkija projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.

 

U okviru programa Sarajevo Film Festival će ugostiti istaknutog reditelja Olivera Stonea, kojem će u okviru 23. izdanja Festivala biti uručena nagrada “Počasno Srce Sarajeva” za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

 

U okviru tog programa bit će prikazani filmovi “Intervju s Putinom“, „Rođene ubojice“, „Vod smrti  i “ Snowden“.

 

Ovogodišnji program, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika BiH, u dvanaestom izdanju donosi 75 naslova.

 

On-line prodaja ulaznica počinje 1. augusta u 12 sati, a individualna  4. augusta u 10 sati  u Bosanskom kulturnom centru. Karte će se moći kupiti i u kinima u kojima se prikazuju filmovi.

 

(FENA/dg)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close