-TopSLIDENogometSport

Na Euru danas čak četiri utakmice: Velikani ovjeravaju prolaz, Srbija mora pobijediti

Evropsko prvenstvo u nogometu nastavlja se danas sa čak četiri utakmice na programu koje će dati odgovore na brojna pitanja o putnicima za nokaut fazu.

Prvo će se rasplesti grupa D u kojoj se od 18:00 sati sastaju Francuska i Poljska te Nizozemska i Austrija. Susret između Francuske i Poljske bit će praktično revijalan budući da su Francuzi s obzirom na rasplet ostalih grupa sa četiri osvojena boda već osigurali plasman u osminu finala te je samo pitanje sa koje će pozicije u nokaut fazu. S druge strane, Poljska se s dva poraza već oprostila od turnira jer ne može biti trećeplasirana zbog lošijeg međusobnog omjera s Austrijom, jedinom selekcijom s kojom se može bodovno izjednačiti.

Opušteno će igrati i Nizozemci i Austrijanci. Nizozemska je baš kao i Francuska osvojila četiri boda i samo je pitanje s koje će pozicije u nastavak takmičenja, a vjerovatno će im se pridružiti i Austrija s obzirom da imaju već dvije trećeplasirane selekcije iz drugih grupa koje su trenutno lošije od nje (Mađarska i Hrvatska).

Daleko uzbudljivije bit će u noćnim utakmicama grupe C u kojoj je i dalje sve otvoreno. U posljednjem kolu se sastaju Danska i Srbija te Engleska i Slovenija. Engleska ima četiri osvojena boda, Danska i Slovenija po dva, dok je u igri i Srbija koja ima jedan osvojeni bod.

Englezi su već osigurali plasman u osminu finala, dok bi im se pridružila Danska i Slovenija ukoliko večeras osvoje bod ili ostvare pobjedu. Računica za Srbiju je jasna. Samo pobjeda vodi direktno u drugi krug. U slučaju neriješenog rezultata postoji šansa za plasman dalje, ali bi tada moralo da se poklopi još nekoliko rezultata i u tom slučaju Srbija ne zavisi samo od sebe.

Današnje utakmice možete pratiti na programima BHT1 i MojaTV.

Parovi grupe D:

Francuska – Poljska 18:00

Nizozemska – Austrija 18:00

Tabela grupe D:

Parovi grupe C:

Danska – Srbija 21:00

Engleska – Slovenija 21:00

Tabela grupe C:

Klix
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close