Na djevojačkoj večeri samo me mlada može vidjeti nagog

Zbog velike nezaposlenosti i nemogućnosti da zarade, mladi u Bosni i Hercegovini koriste mnoge načine da dođu do novca. Neki rade kao konobari, a drugi, pak, izvode striptiz.

Jedini striper u Sarajevu, student A. H. (22) odabrao je zabavljanje dama kao alternativni posao. Kako kaže, nije ni slutio da će se ikada ovim baviti. Novac zarađuje odlazeći na djevojačke večeri, privatne žurke i rođendane, a večer se završi “kako kad i u zavisnosti od raspoloženja”.

Lisice i šlag

Za noć zaradim između 150 i 200 maraka. Imam nekoliko koreografija koje izvodim kada me pozovu. Primijetio sam da dame najviše vole uniformirane muškarce – kroz smijeh kaže naš sagovornik.

Biti striper u BiH je u najmanju ruku neobično, a predrasude i etiketiranje su neizostavan dio. Zbog toga ovaj momak želi ostati anoniman, jer, kako kaže, u budućnosti se planira baviti ozbiljnim poslom i ne želi da ga pamte kao “onoga što se skida za pare”.

– Nekad zabavljam mlađe djevojke, a nekad i starije, ozbiljnije gospođe. Ovo doživljavam kao posao, ali slagao bih ako bih rekao da nekad nije bilo i nešto više od toga. Kažem vam, sve zavisi od raspoloženja i atmosfere. Ako su u pitanju djevojačke večeri, u tom slučaju jedino me mlada može vidjeti nagog. Od rekvizita obično koristim lisice, šlag, vino… – rekao je A. H.

Garantira diskreciju

Na pitanje je li kroz posao kojim se bavi imao incidentnih situacija, ljubomornih momaka, muževa…, ovaj striper nam je kazao da na vrijeme upozori “domaćice” da moraju biti diskretne.

– Za sada nisam imao ružna iskustva. Sve one kojima sam plesao su bile diskretne. Možda više njima ide u prilog da šute nego meni – pojasnio je striper.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close