Golišavu predstavu izvodila sutkinja Vrhovnog suda!?

Kancelarija u kojoj je prethodnih dana uposlenica Palače pravde, pred očima znatiželjnika, potpuno naga plesala i vježbala na stolu pored prozora pripada sutkinji Vrhovnog suda Federacije BiH, potvrđeno je našem listu iz više izvora bliskih pravosuđu. No, niko od čelnika Vrhovnog suda FBiH niti drugih institucija, Ministarstva pravde, Tužilaštva FBiH, koje su smještene u istoj zgradi, zvanično nije reagirao na skandal.

Bez reakcija

Naime, fotografi našeg lista snimili su sredovječnu uposlenicu kako rano ujutro u službenim prostorijama gola, ležeći na stolu, čita i vježba. Taj prizor, kako su nam prenijeli svjedoci, ponavljao se već nekoliko dana, što su primijetili iz susjednih zgrada, uključujući i kantonalnu i općinsku administraciju.

Međutim, zid šutnje u Vrhovnom sudu Federacije i navučene roletne na „spornoj“ kancelariji jedina su reakcija iz ove pravosudne institucije, iako je skandal kao bomba odjeknuo BiH i regionom.

Tokom cijelog dana pokušavali smo stupiti u kontakt s predsjednikom Vrhovnog suda FBiH Amirom Jaganjcem i portparolom te institucije. Međutim, niko nije odgovarao na službene dopise niti se javljao na službene telefone u Sudu, iako nam je potvrđeno da se Jaganjac nalazio u zgradi.

S druge strane, kako nezvanično saznajemo iz više izvora, u Palači pravde, posebno u Vrhovnom sudu FBiH, jučer je, nakon što su fotografije procurile u javnost, vladalo pravo vanredno stanje.

Neki od uposlenika ispričali su nam da je Jaganjac „digao cijeli Sud na noge“. Ostali uposlenici nagađali su ko je misteriozna gola službenica. Lista mogućih „kandidata“ za glavnog aktera skandala tokom dana svela se na dvije sutkinje Vrhovnog suda, od kojih je jedna na objavljenim fotografijama. No, imena bez zvanične potvrde nismo u prilici objaviti zbog osjetljivosti slučaja.

Također, nezvanično saznajemo da je osobi očito sklonoj egzibicionizmu jučer ukazana i medicinska pomoć te joj je predložena hospitalizacija na nekoj od psihijatrijskih klinika. No, ona je to, kako tvrdi naš sagovornik, odlučno odbila.

Izuzete fotografije

Komentar smo tražili i u MUP-u Kantona Sarajevo s obzirom na to da su, prema nepotvrđenim informacijama, građani prijavili slučaj kao kršenje javnog reda i mira, nakon čega je policija izuzela i fotografije koje su pojedini uposlenici Općine sami pravili.

Portparol MUP-a KS Irfan Nefić tvrdio je da nema takvih saznanja, upućujući nas na Općinu Centar.

– Nazovite Općinu Centar, oni znaju je li neko izuzimao neke fotografije s nekog kompjutera. Ja, zaista, nemam više informacija – kazao je Nefić.

Pokucali na vrata

Kako saznajemo, policija je jučer zakucala i na vrata službene kancelarije u kojoj se odvijala mala, jutarnja predstava „gole sutkinje“.

Dobro upućen izvor ispričao nam je da je sutkinja policajcima kazala da je njeno radno vrijeme od 9 sati.

– Šta vas briga šta ja radim prije toga – kazala je.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close