Kultura življenjaLifestyle

Muško tijelo

Kad je muškarac pod pritiskom, razina dopamina i adrenalina raste, što ga čini uzbuđenijim i manje kontrolira vlastiti orgazam.

Znoje se više nego žene. Magazin New Scientist napravio je istraživanje s grupom volontera u sparnom automobilu. Kod muškaraca je izmjereno 250 g znoja na sat, a kod žena 70 g manje.

Muškarci imaju veću muskulaturu koja ih grije bolje i dulje od one koju imaju žene. Pa ako ste se ikada pitali zašto se on otkriva i spava polugol dok se vi smrzavate ispod popluna, sada znate odgovor.

Njihovi su testisi uvijek nekoliko stupnjeva hladniji od ostatka tijela tako da sperma ostane na odgovarajućoj temperaturi.

Kakvo iznenađenje! Muški mozak ima veću površinu zaduženu za vještine poput mehanike, nego za verbalnu komunikaciju.

Što češće postiže vrhunac, to manje sjemena proizvodi njegovo tijelo. Ako je zadnji orgazam imao npr. jučer, danas može proizvesti najviše jednu žlicu. A ako je prošlo samo nekoliko sati količina će biti znatno manja.

Njihovi kapci i mošnje su ultraosjetljivi na dodir jer na tim mjestima ispod kože nema masnoća.

Unutrašnjost zglobova im je vrlo osjetljiva jer je neurološki povezana sa spolnim organima. Nježni dodiri na tim dijelovima povećat će njihovo uzbuđenje.

Muške bradavice pružaju jednako uzbuđenje kao i ženske jer su u njima isti živčani završeci. Nemojte ih zanemarivati tijekom predigre.

Muški mozak proizvodi manje serotonina i oksitocina nego ženski. Serotonin ima umirujući efekt, dok se oksitocin povezuje s ponašanjem u vezi.

Tijekom ejakulacije muškarac proizvede između 2 i 5 ml sjemena koje sadrži od 50 do 150 milijuna spermatozoida po mililitru.

Prosječna brzina ejakulacije je 45 kilometara na sat.

U vrijeme orgazma kucanje srca i brzina disanja kod muškaraca mogu doseći 2,5 puta veću razinu od normalne.

Ako mu je prstenjak duži od kažiprsta, istraživanje pokazuje da njegovim tijelom kola već količina testosterona nego što je uobičajeno.

Tipičan mlađi muškarac čak 40 posto vremena sna ima erekciju. Vjerovali ili ne to je način na koji njegovo tijelo održava penis zdravim.

Cosmopolitan.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close