Muškarci bolje poznaju auta nego svoje tijelo

Novo istraživanje pokazuje da muškarci više znaju o dijelovima auta, nego o svom vlastitom tijelu.

Naime, devet od deset muškaraca je uvjereno da bolje zna, naprimjer,  gdje se nalazi mjesto za sipanje ulja u autu, nego što poznaju svoju anatomiju.

Neki muškarci čak misle da se vitalni seksualni organi nalaze u uhu, što je zaista zabrinjavajuće.

Novo istraživanje pokazuje da su muškarci bolje upoznati sa vještinama automobila, nego što “razumiju” ono što se nalazi na njima samima ili šta se dešava “ispod plahti”.

Tako se bore da otkriju glavne uzroke erektilne disfunkcije i simptoma spolno prenosivih bolesti, pokazuje istraživanje koje je proveo Lloydspharmacy Online Doctor.

Samo šest posto muškaraca može identifikovati glavne uzroke erektilne disfunkcije, dok jedna trećina njih pogrešno misli da je ona uzrokovana nošenjem preuskih pantalona, a jedan od deset zato krivi previše mastrubiranja.

Upitani da lociraju svoje reproduktivne organe, kao što su oni odgovorni za proizvodnju sperme i dijela koji je povezan sa testisima, samo je 62 posto muškaraca odgovorilo tačno, a jedan od 12 je rekao da se oni nalaze u uhu.

Dr. Tom Brett, ekspert za seksualno zdravlje, rekao je: “Svi znamo da su muškarcima najvažniji seks i auta. Ako automobil ne funkcioniše kako treba, svaki Britanac je uvjeren kao se može zavući ispod njega i riješiti problem, a kada je riječ o spolnim organima, muškarci će teže uočiti problem.”

Lloydspharmacy Online Doctor u saradnji sa Men's Health Forumom napravio je i vodiče za muškarce.

“Želimo da muškarci budu upućeniji u seksualne probleme, tako da mogu smanjiti njihov rizik i da budu u stanju ustanoviti problem prije nego on postane ozbiljan”, navodi doktor Brett.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close