PolitikaRegion

MUP RS tereti Merdića, Himzića, Dizdarevića i Šahomerovića za ubistvo u pokušaju premijera Vučića

Predmet istrage napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici nalazi se u Tužilaštvu BiH i radi se zajedno sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Večernje novosti” saznaju da se u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je dostavljeno Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, nalaze imena Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muje Dizdarevića iz Tešnja kao i Almira Šehomerovića iz Srebrenice, dok se za dva nepoznata lica identitet utvrđuje uz pomoć policije Federacije BiH.
Njima se na teret stavlja pet krivičnih djela, među kojima je i teško ubistvo u pokušaju i izazivanje nacionalne netrpeljivosti. “Merdića, Himzića i Dizdarevića Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsila je 10 dana nakon napada na premijera Vučića, ali su poslije saslušanja u Tužilaštvu BiH u Sarajevu pušteni na slobodu i protiv njih nije podignuta optužnica”, podsjećaju “Novosti”.
Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za “Novosti” da je policija prikupila više desetina dokaza i snimaka kako pojedinci nasrću na srpskog premijera. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije da je policija Republike Srpske izvještaj protiv šest lica podnijela još 1. aprila i pojasnio da javnost o tome nije bila odmah obaviještena, jer su u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom prikupljane dodatne informacije.

Izvor: Saff

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close