BiHPolitika

MUP RS i Lukač lažu

Fotografije demantuju MUP i Lukača

Izvor: nebojsavukanovic.info

Fotografije i snimci policijske akcije, Žute grede Republike  Srpske, jasno pokazuju brutalnu primjenu sile nad nedužnim građanima, demantuju MUP i potvrđuju da je načelnik Radenko Stakić bio u akciji na Trgu Krajine. Fotografija sa zaleđenog snimka jasno potvrđuju da je Stakić bio na Trgu i da je rukovodio akcijom, što jasno pokazuje i natpis sa njegovim prezimenom n policijskoj jakni i uniformi. Dakle MUP očigledno obmanjuje javnost i ponovo iznosi neistine, jer fotografije i snimci pokazuju da je Radenko Stakić bio na Trgu, a ne u prostorijama PU Banjaluka, kako se lažno tvrdi u saopštenju MUP-a Srpske.

Takođe tekst koji su objavile Nezavisne novine 5.6.2013. godine, autora novinara Nikole Morače,  govori da je Stakić smijenjen skupa sa inspektorom Goranom Gaukom zbog sumnji da su povezani sa zelenašima koji su uhapšeni tada u velikoj policijskoj akciji „Knez dva“!

Juče sam objavio video snimak na kome se vidi kako policajac udara nogom građane koji su oboreni na asfalt, i tražio od MUP-a i ministra Lukača da kaže o kome se radi, i da ga odmah suspenduje i pokrene disciplinski postupak, jer niko ne smije da tuče građane koji mirno protestuju. Mene ne interesuje da li je to načelnik Stakić, kako sam dobio informacije iz Banjaluke koje dodatno potvrđuju fotografije sa skupa sa jasnim imenom Stakić na uniformi, ili je to uradio neki drugi nasilnik koji je prekoračio ovlaštenja. Niko ne smije da tuče starce, djecu i građane koji 9 mjeseci mirno protestuju i traže istinu i pravdu, već svoju snagu trebaju pokazati na kriminalcima, dilerima, razbojnicima i lopovima koji su opljačkali državu i društvo. Očekujem da MUP i Dragan Lukač kažu ko je policajac koji nogom udara građane oborene na zemlju, ako to nije načelnik Stakić koga očito žele da zaštite, i da ga odmah suspenduju i pokrenu disciplinski postupak, jer se preko nasilja neće preći i svako mora biti svjestan da se ne može nekažnjeno iživljavati nad nejači.

Pošto su hapsili Davora zbog prijetnji, onda bi trebali i Rajka Vasića kojoj je objavio da je otkočio oružje i stavio metak u cijevi spremam da puca pošto je neko prešao granicu. Policija treba da mu pretrese kuće i objekte, oduzme oružje i utvrdi kome je prijetio, prije nego bude kasno.

P.S. MUP i Lukač treba da znaju da su fotografije neumoljiv dokaz, i da prije pokušaja demantija i obmanjivanja javnosti dobro razmisle, i ne prođu kao Grigorije Durić koji je uprkos fotografijama sa Dakse, koje sam objavio, tvrdio da ne govorim istinu, pa je Sud na kraju presudom prije par dana potvrdio da sam govorio istinu a da je Grigorije pokušao obmanuti javnost.

Nebojša Vukanović

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close