Muamer i Lejla Semić napokon kod kuće nakon grčevite borbe

Još jedna porodica iz Programa transplantacija Otvorene mreže vratila se u BiH, nakon uspješne transplantacije bubrega različitih krvnih grupa u Francuskoj, gdje je supruga Muamera Semića iz Visokog, Lejla Semić, donirala bubreg svom suprugu.

Kaže da je bila najsretnija na svijetu kad je rodila svog sina Eldara, ali da je najveličanstveniji osjećaj bio kad se probudila iz anestezije i kad joj je francuski tim saopštio da je sve proteklo u najboljem redu. Ova žena nije samo donirala bubreg svom suprugu, već se na svaki mogući i nemogući način borila i izborila za život svog supruga – od svih prepreka tokom dugogodišnjih dijaliza, bezbrojnih doktora u BiH do Otvorene mreže, molila je da ne dopuste da Muamera umre, a previše puta bio je blizu toga. Samo ljubav ove žene donijela je najljepšu priču na svijetu u kojoj je, na koncu, spašen jedan život.

U Visokom Lejlu i Muamera čekaju porodica i prijatelji, a mi u Otvorenoj mreži želimo im mir, zdravlje i ljubav i neka vas ova priča inspirira i motivira ukoliko imate u svojoj blizini nekoga ko je na dijalizi.

/otvorenamreza.ba/

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close