Kolumne

Mr Milan Jovičić: Otvoreno pismo, gospodinu Sanjinu Bećiragiću, direktoru programa TV1 ?

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija / bivši radnik Aluminija / !

Kao redovni slušalac i gledalac Vaše televizije i posebno programa Dnevnika u vremenu od 19 časova, nisam mogao izdržati sa mojom analizom i kritičkim osvrtom na sadržaj istoga, a posebno, večerašnjeg od 19.05. petak 2017 godine.

U proteklom periodu, redovno su gosti bili, neki SDP-ovci, od Nermina Nikšića, Saše Magazinovića i večeras Damira Mašića, bilo da su bili Vaši sagovornici i gosti, gospodine Sanjine, ili kod  Ognjena Blagojevića ili Veljović?

Kada bi mi u startu odgovorili, da ste strastveni pobornik i saučesnik stranke SDP-a, ne bih Vam se apsolutno obraćao, jer bi mi sve apriori bilo jasno. Međutim, kao neki normalni građanin i korisnik Vaših televizijskih usluga, a kao građanin grada Mostara i posebno, bivši stručnjak i obespravljeni radnik firme Aluminij, nisam mogao da Vam se ne obratim, sa mojim gledištem i nekim konkretnim konstatacijama i pitanjima, direktno Vama i Vašem uređivačkom programu.

Evo, upravo večeras, u razgovoru sa gospodinom Mašićem, nekako bojažljivo, ali nažalost i tendencionalno i lažljivo se spominje i iznosi  pitanje Aluminija, ove diskrimi9nirajuće i kriminalne firme, neviđene pljačke državnog kapitala. Kako veli, Vaš sagovornik, da su oni mnogo toga učinili u javnim firmama države, između ostalih navodi i firmu Aluminij i kako veli, da su oni, tj. SDP sa svojom Vladom i premijerom Nikšićem i ušli u firmu 2013 godine, što je i tačno, ali kamo sreće za naše radnike da nikada i nisu ušli u ovu firmu, zašto ?

Prije svega, SDP-ova stalna priča o nekoj njihovoj multietičnosti, je stara istrošena demagoška fraza i bolje im je da kažu da su „ mutnoetični „ bar kada je firma Aluminij u pitanju. Naime, premijer Nikšić i njihova politika su doprinijeli da se njihovim ulaskom u ovu firmu i konačno eleminišu radnici srpske nacionalnosti i njihova radnička prava svedu na „ duplo golo „, rečeno žargonom domino igara. Ti, samozvani  borci za „ državu i čovjeka „ uspjeli su ignorisati Srbe, isključiti ih iz dioničarskog kapitala, a svoje radnike Bošnjake su počastili mrvicama sa mizernih po 7 dionica, nasuprot obilatnoj dodjeli diodnica Hrvatima i HDZ-u.To su neosporne činjenice, sa kojima smo se suočili, zato je svaka njihova daljnja priča o ovoj fimi i njihovom doprinosu i državi i radnicima, samo su puste fraze, floskule i demagoške tirade sa lažima u aluminijskoj foliji.

Zašto se, gospodine Sanjine ni Vi, niti Vaša uređivačka politika, nikada i nije udostojila da ovim čimbenicima i postavljate prava pitanja, sa aspekta firme Aluminija i njihove drske i bezobrazne politike, dok su vladali, a u korist svih radnika nehrvata.  Očiti su pristalice HDZ-a i Herceg Bosne i njihove politike pljačke i diskriminacije. Sada imaju obraza, kojeg su poodavno izgubili, nalaze za potrebno da redovno kritikuju i ovu Vladu Novalića i sve njihove poteze, koje su oni zapravo započeli.

Istina je, da je Vlada Novalića učinila i krajnji iskorak u ponor, totalnu izdaju i radnika firme Aluminij i otuđenja državnog kapitala, konkretnom predajom HDZ-u svih  upravljačkih struktura.

Jedini istinski i pravi čovjek, veliki patriota i znalac, ministar energetike i industrije Reuf Bajrović, pokušao je nešto učiniti, ali je njegova iskrenost i neiskustvo, u borbi sa „ lukavim latinima „ učiniulo je i doprinijelo da sagori kao cigaret papir, uz nesebičnu, očiglednu izdaju i Vlade Federacije sa premijerom Novalićem. Nažalost, mlad, neiskusan, ma koliko patriotski i dobronamjernu, ubačen je Reuf u ralje ovih „ hercegovačkih jastrebova „ koji ni SDP-ovcima i cijeloj prethodnoj bošnjačkoj vlasti, nikada i nisu dozvoljavali pristup u firmu, jer je ista bila isključivi strateški interes Hrvatske, što im je odredio Poglavnik Franjo Tuđman, a aminovao i naš „ babo „ Alija Izetbegović, zašto je i odlikovan visokim hrvatskim odličjem. Aferim ?

Poštovani gospodine Sanjine, moto ove moje djelomične priče, već 22 godine i vrapcima na granama poznate, u svome sadržaju i suštini njenog značenja, ima za cilj da Vama i Vašim saradnicima i TV1, ukaže i da do znaja, da se nikada više, ovim Vašim borcima „ za državu i čovjeka „ nikada ne dozvolje priče o firmi Aluminij i njenim obespravljenim radnicima, sa sadržajima i na način, kako to vi vodite te emisije i postavljate ili ne postavljate konkretna pitanja.

Nažalost, Vaša ljevica sa takvim „ ljevacima „ bezuspješna je sa svojom izblijedelom crvenkastom bojom i kvazi socijal demokratskim, mutnoetničkim principima i kadrovima. Svi oni bi trebali otići na obuku kod Reufa Bajrovića u Građanski savez, mogu i kod , profesora Marjanovića ili kod čelnika Naše stranke, a stari, ostrašćeni, izblijedeli i otrcani demagoški pamfleti, sa kojima se još uvijek služe i lansiraju, putem Vaših medija, široj javnosti, odavno su iščitani i vrijeme im je za radikalne promjene , u izboru tih svojih kadrova., ukoliko još uvijek gaje neke iluzije za tretiranjem istinske izvorne socijal demokratije i neke multietičnosti.

Gospodine Sanjine, mijenjate i Vaše programske čipove u duhu realnih i mogućih stanja sveukupne stvarnosti, jer je davno već isteklo vrijeme idola, ideala i istinskih patriotskih boraca „ za državu i čovjeka „, jer su kožne fotelje udobnije i dugo su u opticaju, u sopstvenom interesu i sve na štetu naših građana.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close