Mostarski srednjoškolci organiziraju akciju ‘Dvije strane na jednoj’

U srijedu, 20. ožujka 2013. godine s početkom u 13 sati u Mostaru na Titovom mostu učenici srednjih škola sa područja ovoga grada održat će uličnu akciju „Dvije strane na jednoj“.

Pojedinosti akcije donesene su na sastanku Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara koji je održan u četvrtak, 14. ožujka gdje su prisustvovali predsjednici i potpredsjednici Vijeća učenika srednjih škola iz Mostara.

Mladi Mostarci mogu živjeti u miru

„Cilj ove akcije jeste da mladi ljudi iz Mostara pokažu svim građanima Bosne i Hercegovine, a i šire da Mostar nije grad slučaj kako ga mnogi smatraju, nego da i pored različitih religija i nacionalnih pripadnosti mladi Mostarci mogu živjeti zajedno u miru. Akcija ima jednu divnu poruku i jako sam zadovoljan da većina mladih srednjoškolaca želi učestvovati u ovome“, kazao je za Tačno.net Alica Oglić, predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara.

Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara na sastanku u četvrtak donjelo je plan aktivnosti i za naredne mjesece, a već u travnju možemo očekivati novu akciju pod nazivom „ŠIT – Šuti i trpi“.

tačno.net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close