NogometSport

Mostar SG Staklorad u prvoj utakmici finala Kupa BiH pobijedio Centar

Igrači Mostar SG Staklorada, prvaka BiH u futsalu, savladali su u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine MNK Centar rezultatom 5:3.

Najveće zasluge za ovaj trijumf pripadaju Dejanu Pavloviću koji je tri puta pogodio mrežu gostiju, ali je ipak i Bilal Jelić također sa tri gola omogućio relativno dobar rezultat gostima pred drugi meč u glavnom gradu BiH.

Prvo poluvrijeme prve finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine donijelo je u Mostaru jedan čvrst futsal, a nakon prvih 20 minuta Mostarci su vodili rezultatom 2:1. U nastavku utakmice do izražaja je ipak došla duža rotacija i svježina igrača koji uđu sa klupe u igru. U 28. minuti na semaforu je stajao rezultat 4:2 i već tada bilo je jasno da će šampion BiH zabilježiti pobjedu.

Pred revanš u Sarajevu 22. aprila Mostarci imaju prednost, no prokockali su šansu da ta pobjeda bude i ubjedljivija. Centar na kraju može da bude i zadovoljan rezultatom, a ovaj rezultat garantuje potpuno otvoren revanš u Sarajevu.

“Čestitam igračima na odličnoj igri i pobjedi. Sada nas očekuje revanš u Sarajevu za koji se moramo još bolje spremiti i ispuniti obećanje prije početka sezone i osvojiti duplu krunu”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada.

 

( Klix)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close