-TopSLIDEBiHKošarkaPolitikaSport

Morbidna provokacija: Ispred kuće ubijenog Edina Salaharevića ostavili isječenu košarkašku loptu

MORBIDNA PROVOKACIJA

Bio je najbolji mladi košarkaš Jugoslavije, a onda je došao rat. Bio je žrtva mučenja, torture, prebijanja, a onda je ubijen u logoru Sušica 1992.

Edin Salaharević je bio najbolji mladi košarkaš Jugolavije. Onda je došao taj užasni rat, a Salaharević je sa 19 godina, nakon mučenja, torture, prebijanja i svakovrsnog zlostavljanja, ubijen u logoru Sušica 1992. godine.

Poznati kolumnista i novinar Dragan Bursać podijelio je na Facebooku vijest da su ispred Salaharevićeve kuće bacili isječenu košarkašku loptu.

– Ispred kuće najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, koji je mučki ubijen ovih dana je ostavljena isječena košarkaška lopta kao simbol smrti, nepoštovanja mrtvih i zazivanja novog genocida – napisao je Bursać.

Morbidna provokacija. Edin Salaharević je bio košarkaški biser, a početkom rata je postao žrtva četnika. Pronađen je i identifikovan tek 2009. godine.

Kako je podsjetio Bursać, kosti najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, pronađene su u nekoliko odvojenih masovnih grobnica. Rasturene i izmiješane sa drugima. Ukupan je na mezaru Rakita u Blasenici.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close